Rabuzinovo sunce 2023/24

Started by TIR, 26.09.2023, 13:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Ma dobro, tip je iz jebenog Zg, da je rekao da otkad zna za sebe za Rijeku navija, nebih mu ništa vjerovao.
Isto kad je rekao to da navija za dinamo je i rekao da će učiniti sve da Rijeka pobijedi i osvoji titulu, tako da glupo je uopće o tome pričati.
Imaš u Italiji brdo trenera koji su igrali za dva rivala i bili treneri trećeg, dok god daje sve za pobjedu kluba koji trenira, u redu je.

Mi smo svi skočili jer smo mega podojili prvenstvo i kup, i sad je to teško za prožvakat, pogotovo jer smo bili konkurentni do kraja.

Igračima neće tek tako past cijena, gleda se kontinuitet.

Z
itekako ima dugoročnih trenera. Meni je Sopić od početka kad je došao djelovao ko caretaker trener  za ovu sezonu, zbog odlaska jakira i svih tih okolnositi nije se stiglo ni moglo drugačije. Ono odradi ovu sezonu, dopeljaj nas u europu i to je to.
Samo što je ispalo puno bolje nego smo mislili i s tim ludilom je sve zarazio pa smo mislili ( bar ja) da je to to i za dalje.
Ali definitivno nije. MOžda ostane, ali smjena u 9-10 mjesecu iduće sezone je prekasno, to je ono "rekao sam vam"

Ok, imamo par situacija koje preklapaju jednu drugu..

1. Ako se ciljevi postavlju svake godine : bit u prva 4 i što dalje u kupu, šta očekujemo?

2. Kao netko tko je od svoje 7 godine u sportu, ja ne razumijem mentalitet ovih igrača, tj razumijem, ali mi ide na onu stvar...

3. Pun mi kurac dinama u Rijeci... I to se ne referiram izravno na Sopića, taj čovjek je danas valjda izgubio 10god života koliko sam vidio sa Istoka.

I za kraj, žalosna misao ali sjetio sam se @Gnjusna Izdajica i njegove priče o 2 djevojke, i bio sretan što mi mali nije bio na tekmi, jer bi bilo i njegovog plača.

Quote from: R13KA on 22.05.2024, 21:02S obzirom da ne postoji topic za cijelu sezonu, moram napisat tu. Ova utakmica odraz je sezone, sezona i stanje na tablici i kup su odraz kvalitete, sve ostalo su nase želje, frustracije i nemogućnost suočavanja s činjenicama.
Ja ću počet s čestitkama. Čestitke igračima, ekipi, Sopiću. Rijetko kada sam preživio vise emocija, stresa, ali i veselja i euforije od ove sezone. A to je nogomet, bez toga nista nema smisla. U povijesti će se pisati trofeji, a ja ću cijeli život pamtiti da nisam mogao spavati tjedan dana prije nekih utakmica, primili u krvi dizali su euforiju na jos jedan visi nivo, a tugu izliječiti nisu mogli. Znam da će zvučati glupo, ali ja sam ponosan. Ne mogu reći zadovoljan, ali ponosan. Danas nisam ni tužan vise, nakon onih 1-2 protiv Dinama i 26-3 udarci u okvir, nista me vise nije moglo bacit u bed. Valjda stoji ono "šta ne ubije, ojača".
Realno treba napisat, najjača ekipa osvojila je kup i prvenstvo. Ako postoji neka razlika izmedju riječi najbolji i najkvalitetniji onda je to primjer današnjeg Dinama. Ne melju, ne dominiraju, pobjeđuju!  To je kvaliteta koju mi nemamo. Mi smo imali Obregona koji promaši 2 čiste, oni Petkovića koji zabije ili asistira baš iz ničega..
Ono šta mene muči je jer će taj Dinamo napraviti sve da zadrži Perkovića, a mi ćemo napravit sve da prodamo Fruka,  Radeljića, Selahija i Pašalića. I to je ono šta  uvijek na kraju presudi. Oni nadograde, mi gradimo ispočetka  Pa možemo zaključit ono šta svi znamo, da nije lako parirati nekome ko ima 5 puta veći proračun. Ne 2x, nego 5. 
Koliko je tesko vidit govno Jakirovića kako se veseli, mogu mislit kako je tek bilo Miškoviću dat mu ruku dok su primali medalje. Ali zato na kraju "bježe" iz Rijeke u Dinamo, ne obrnuto. Zbog para naravno, ali pare donose trofeje, trofeji renome i slavu, slava jos para i moć.
Ja ovu sezonu neću zaboraviti, ne vjerujem da ćemo tako brzo opet imat takvu šansu. Nemojmo zaboraviti da je Dinamo odigrao sezonu punu turbulencija i da su i po učinku i igrama bili ispod svoje razine.  Ono čemu se nadam iduće sezone je malo sreće i nekakve Europske skupine, pa dok ide ide. Sta se prvenstva tiče, tesko da ćemo opet imat ovakvu šansu, ali dok sam živ očekujem jos jednom ponavljanje 2017., ali puno se toga mora poklopit u ovakvom financijskom omjeru snaga.
Na kraju, nesretan, ali ponosan, brzo će nove utakmice.
Topic za cijelu sezonu ti je HNL sezona 2023/24 ;D. Ali i ovaj topic moze proci  ;).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

J
Mozemo mi parirati koliko hocemo Dinamu, ali vidi se da je Petković svjetska klasa i da moze sam rjesiti utakmicu, mi takvog igraca nazalost nemamo... Žao mi je što se Pjaca ugasio zadnjih mjesec dana jer on je trebao biti naš Petković odnosno naša prevaga... vrlo dobra sezona, imamo potencijala za budućnost i nadam se da cemo iduce sezone dohvatiti europske skupine da se malo izdignemo iz ove hnl kaljuze, a i financijski ojacamo klub

22.05.2024, 21:29 #575 Last Edit: 22.05.2024, 21:41 by Starless
Svidjelio se kome ili ne ali ovako malo pripit mogu samo napisati da je Jskir sjebao u taktici Sopu u svakom pogledu.Od onih od koji sam najviše očekivao ti se i nisu pojavili na terenu.Ende.
Volim grad koji teče

Nogomet je u principu jednostavna igra koja se igra za golove. ZA GOLOVE. Kojih smo mi koliko točno dali od Lokomotive nadalje? Da smo imali pravog centarfora ove sezone, sve bi ljepše završilo. Nismo, ova trojica zajedno nisu zabila koliko sam jedan Drmić.

Baš šteta da je ovako završilo, deja vu 2022..
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

22.05.2024, 21:36 #577 Last Edit: 22.05.2024, 21:38 by Snjesko
Primili smo tovarskog mentaliteta vidim ja. Sve zapalit i krenut ispocetka  :svakacast:
Da rušenje ugleda kluba, šta sve neću pročitat.
Jer inače dobivamo Dinamo kad se sjetimo. Ljudi su bolji. Bolji su utoliko sto znaju dat gol. Mi smo u ove 2 utakmice imali vise prilika, nismo zabili. Ove utakmice i ovog kupa mi uopce nije zao. Iako je Dinamo prvih pol sata izgledao kao Rudes. Mi nemamo napadaca koji ce zabit. Probalo se s Maricem, nije proslo. Ona utakmica u prvenstvu je bas bila nesreca i da je ona stativa Smolcica usla, drugacije bi se pjevalo.

Ja čestitam svima u klubu, od igrača do Sopica na odlicnoj sezoni.
Sezoni gdje smo igrali najbolji nogomet.
Sezoni gdje Osijek koji ima dupli buđet slavi 4 mjesto.
Sezoni gdje Hajduk sa 3 puta vecim buđetom igra padel.
Sezoni gdje Dinamo sa 4 puta vecim buđetom i u utakmici sezone ima 3-26 omjer udaraca protiv nas.

Sopic je napravio fantastican posao ove sezone. To ce svatko zakljucit kad se racionalno pogleda. Tesko je bit sad pametan ovako vruc, ali svaki drugi zakljucak se ne moze donijeti na temelju cinjenica. Momcad je igrala na gornjoj granici svojih mogucnosti. Mnogi igraci su napravili iskorak i cijena im je skocila u nebo.

Rijeka smjenjuje trenere jer ne osvajaju trofeje? Jebote, nisam pratio, odkad smo postali Real Madrid?
Kakve sve gluposti necu procitat ovdje.

Pjaca nije odigrao ovoliko minuta kap ove sezone vec 6 godina. I logicno da je pao.

Ljudi su zasluzeno dobili i to je to. Nadam se da igraci i strucni stozer ne citaju gluposti po internetu i da cemo nastavit tamo gdje smo stali, jer, ponavljam, nspravljen je fantastican posao sveukupno i da smo normalna liga sad bi slavili.

P.S. Dinamo Drmica placa 1 mil EURa, da bi pisao pjesme. A di su jos Emreli, Juric, Topic. Brodic je odigrao 300 minuta sve skupa. I sad trebaku padat glave jer nismo dobili taj Dinamo. Suludo

Quote from: Snjesko on 22.05.2024, 21:36Probalo se s Maricem, nije proslo.
Kupio sam ja pjetla i još uvijek čekam prvo jaje...
#degenerik

S
22.05.2024, 21:38 #579 Last Edit: 22.05.2024, 22:04 by SandroB
Ispričavam se unaprijed, znam da ću nekoga iznervirati s mojom standardnom borbom s povijesti, ali ovo negdje moram izlajati i malo si barem olakšati... moji doma ne jebu previše ovakve priče.

Povijest bi nas trebala nečemu učiti, a mi (NK Rijeka) vjerojatno i ne znamo tu svoju povijest, pa ne možemo izvlačiti nikakve pouke. Možda bi se jedino Srećko Juričić toga mogao sjećati, jer:

bila je godina 1994., Srećko je vodio Rijeku. Prvak je te godine bio Hajduk, mi smo ga maznuli 2:0 u Splitu, iz polufinala kupa izbacili u dvije utakmice. Dakle... mogli smo mu opasno konkurirati, da nismo kroz prvenstvo kašljucali i doveli do toga da je Srećko rekao "prvenstvo je za nas izgubljeno, naša je šansa u kupu". I to je ponovio nekoliko puta do finala kupa.

I omađijao narod koji je vjerovao da je naša šansa kup. Ne mogu reći da sam bio sam protiv svih, ali pamtim jako dobro da sam, koliko god tada bio mulac (relativno) stalno pizdio "ti misliš Tuđmanu maznuti kup ispred nosa?!? Ma daj mojne me batje...".
Finale je palo na Dan Sv. Vida, pritisak iz Zagreba bio je da se (kao, tako mora biti) druga utakmica igra u Zagrebu, ali naši su odnekud našli muda, nisu pristali i zahtijevali ždrijeb. Kuglica je dodijelila uzvratnu utakmicu Kantridi.

2:0 prva na Maksimiru, ali svi su vjerovali u čudo. Na dan riječkog finala Novi List je preko cijele naslovnice ispisao "Sveti Vide, podari nam 3:0". Nakon dugo vremena groznica je zavladala, stadion je bio pun k'o šipak (mislim da je procijenjeno 15.000). Pokojni Dudo Pavličić zabio je glavom za 1:0 u 3. minuti i tada su baš svi povjerovali u čudo našeg zaštitnika.

Tako je i ostalo do kraja. Croatia slavila, Tuđmanu srce na mjestu, a Rijeci razlaz jedne generacije koja je mogla puno više.

Cijelo vrijeme od zadnje prvenstvene s DInamom i Sopićevog "okrećemo se finalu kupa", mene jebe ova zla kob 1994. Trudio sam se što manje srati o tome, eto sad mi izlazi van mjesec dana lošeg feelinga. Zajednički nazivnik svemu ovome je Srećko. Da se razumijemo, Srećko je jedan od junaka mog djetinjstva... nikad ništa loše o njemu, osim što neću demantirati ako netko kaže da je premekan.

Ova igra danas, ponašanje nakon 0:2, ali i 0:1 i body language naših nije dostojno ove sezone. Neću plakati ni pizditi puno, jer je bilo lijepih trenutaka, nikad neću zaboraviti Poljud i "ho ho ho ho ho ho ho" Selahija.

Ali za kraj izvlačim još jednog povijesnog jockera: ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD. Netko se time mora gadno pozabaviti i nek' zaključi što god hoće.

Ako jedina službena bude "sezona je bila fenomenalna, hvala svima"; mogu (još uvijek malo dvojim, ali trenutno tako razmišlljam) zaključiti da nas prcaju, ili zabadaju glavu u pijesak.

Quote from: elnino4 on 22.05.2024, 18:54Ovim klosarima sto odlaze na poluvremenu zabranit da dolaze vise na utakmice, 3:2 ajmoooo

I ekipi sa Zapada koja je prva napustila stadion kad je kiša počela padat.. Jedina tribina s krovom.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: Starless on 22.05.2024, 21:29Svidjelio se kome ili ne ali ovako maslo pripit mogu samo napisati da je Jskir sjebao u taktici Sopu u svakom pogledu.Od onih od koji sam najviše očekivao ti se i nisu pojavili na terenu.ende.

apsolutno.. dinama nije bilo 30', reko ako ih danas ne dobijemo, ma samljet ćemo ih.. ali eto, oni nas pustili da se malo nadmećemo i onda izađu pred gol i zabiju iz 3 šanse dva gola, nažalost isto ko u prvenstvu. jasno da je na kvalitetu Petkovića i Baturine, ali svejedno im iz igre nismo zabili prethodne 4 tekme i to nešto govori.. ne da Jakir profa, nego je pička jer igra ovo govno od igre sa 4x skupljom ekipom ali da ima lijek za nas ima i to nejde u prilog Sopiću..

ima jedan detalj koji me nervirao u prvom dijelu, znači mučimo se, unatoč većem posjedu, da stvorimo šansu, onda Zlomislić dvaput ulovi neke jalove lopte i umjesto da igra na brzo dugo ispucavanje na krilo ili napadača, on čeka da se ovi vrate u blok.. znači, nemamo plan B kako ih ugroziti tranzicijom. zar je moguće da je Ri izgubila kontru?!

Quote from: SandroB on 22.05.2024, 21:38ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD.
Osim 21/22 kad se dogodilo sve skoro isto. 

#degenerik

22.05.2024, 21:50 #583 Last Edit: 22.05.2024, 21:52 by Silvio Dante
Epski raspad epskih pičketina.

Svako dodatno slovo analize i pokušaja uopće smislenog objašnjenja i ovog danas, i svega onoga u posljednjih mjesec dana je porazno za čovjeka s iole dostojanstva. I samopoštovanja. Ne može. Ne zaslužujute ništa pičkice male. Stvar uopće čak nije ni u porazu što je najžalosnije, do te ste nas faze doveli. Nego nastupu, vašoj nazovi energiji, govoru tijela, i ovom cirkusu od izjava nakon utakmice u kojima ste se tek odlučili prosuti, onako zdravo seljački.

Veldine, Smola, Gale, Radelja, Mitre, vi niste dio ove gore priče i vama se iskreno ispričavam što sam ovakav kakav upravo jesam i što udaram bez mjere i takta. Ostali odjebite. I ćelavog povedite!

22.05.2024, 21:50 #584 Last Edit: 22.05.2024, 21:53 by goginho
Quote from: SandroB on 22.05.2024, 21:38Ispričavam se unaprijed, znam da ću nekoga iznervirati s mojom standardnom borbom s povijesti, ali ovo negdje moram izlajati i malo si barem olakšati... moji doma ne jebu previše ovakve priče.

Povijest bi nas trebala nečemu učiti, a mi (NK Rijeka) vjerojatno i ne znamo tu svoju povijest, pa ne možemo izvlačiti nikakve pouke. Možda bi se jedino Srećko Juričić toga mogao sjećati, jer:

bila je godina 1994., Srećko je vodio Rijeku. Prvak je te godine bio Hajduk, mi smo ga maznuli 2:0 u Splitu, iz polufinala kupa izbacili u dvije utakmice. Dakle... mogli smo mu opasno konkurirati, da nismo kroz prvenstvo kašljucali i doveli do toga da je Srećko rekao "prvenstvo je za nas izgubljeno, naša je šansa u kupu". I to je ponovio nekoliko puta do finala kupa.

I omađijao narod koji je vjerovao da je naša šansa kup. Ne mogu reći da sam bio sam protiv svih, ali pamtim jako dobro da sam, koliko god tada bio mulac (relativno) stalno pizdio "ti misliš Tuđmanu maznuti kup ispred nosa?!? Ma daj mojne me batje...".
Finale je palo na Dan Sv. Vida, pritisak iz Zagreba bio je da se (kao, tako mora biti) druga utakmica igra u Zagrebu, ali naši su odnekud našli muda, nisu pristali i zahtijevali ždrijeb. Kuglica je dodijelila uzvratnu utakmicu Kantridi.

2:0 prva na Kantridi, ali svi su vjerovali u čudo. Na dan riječkog finala Novi List je preko cijele naslovnice ispisao "Sveti Vide, podari nam 3:0". Nakon dugo vremena groznica je zavladala, stadion je bio pun k'o šipak (mislim da je procijenjeno 15.000). Pokojni Dudo Pavličić zabio je glavom za 1:0 u 3. minuti i tada su baš svi povjerovali u čudo našeg zaštitnika.

Tako je i ostalo do kraja. Croatia slavila, Tuđmanu srce na mjestu, a Rijeci razlaz jedne generacije koja je mogla puno više.

Cijelo vrijeme od zadnje prvenstvene s DInamom i Sopićevog "okrećemo se finalu kupa", mene jebe ova zla kob 1994. Trudio sam se što manje srati o tome, eto sad mi izlazi van mjesec dana lošeg feelinga. Zajednički nazivnik svemu ovome je Srećko. Da se razumijemo, Srećko je jedan od junaka mog djetinjstva... nikad ništa loše o njemu, osim što neću demantirati ako netko kaže da je premekan.

Ova igra danas, ponašanje nakon 0:2, ali i 0:1 i body language naših nije dostojno ove sezone. Neću plakati ni pizditi puno, jer je bilo lijepih trenutaka, nikad neću zaboraviti Poljud i "ho ho ho ho ho ho ho" Selahija.

Ali za kraj izvlačim još jednog povijesnog jockera: ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD. Netko se time mora gadno pozabaviti i nek' zaključi što god hoće.

Ako jedina službena bude "sezona je bila fenomenalna, hvala svima"; mogu (još uvijek malo dvojim, ali trenutno tako razmišlljam) zaključiti da nas prcaju, ili zabadaju glavu u pijesak.

finale kupa 1994 je moja prva tekma koju sam baš odgledao kao navijač Rijeke.. tada sam i ja povjerovao u bajke..

tu i tamo nam se ovako nešto ponudi, pričam o prvenstvu, ali za to smo morali imati 7-8 bodova plusa, nismo smjeli izgubiti dinamo doma kada je završilo  2:2, niti od njih vani 1:0.. SB smo preboljeli i opravili se, ali one sezone kada smo postali prvaci, tvrdim da smo u to povjerovali kada smo ih razvalili doma sa petardom (5:2), ovako je uvijek potojala sumnja unutar ekipe.. u egal završnici, mi ne možemo igrati sa njima, previše oni imaju lobista izvan terena pa i unutar drugih klubova..