SHNL 18. kolo: Rijeka - Slaven Belupo, nedjelja 10.12.2023., 17:10h

Started by Boy1da, 06.12.2023, 13:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Dante super tekst.
I ja sam se nagledao Rijeka gdje bi bio sretan nakon jednog viđenoga driblinga, ili smislenog dodavanja. Sva sreća da nove generacije nemoraju tako i neka su se navikli na jaku Rijeku, i imaju pravo bit zadovoljni s najvišim rezultatima.
Ja sam mazohistički pogledao ponovo utakmicu  pa bih samo golove iskomentirao.
Prvi gol Mioc dobiva loptu sam na vrhu 16m, to je trebao pokrit Hodža, pokušava pucat, sretno lopta do Štrkalja, Mitrović blizu nikog,a Čabraja koji je blizu kao da oklijeva reagirat. Ovaj ima dovoljno vremena poentirat.
Drugi gol, plivanje Mitrovića, čak neki poluskok i ostavio iza sebe bezdan prostora, druga dva stopera Radeljic i Dilaver totalno široko, Mioc dok je trcao prema našem golu se osvrtao ko da nemože vjerovat.
Treći, totalna konfuzija, utrcavanje Caimacova kojeg prestaje pratit Hodža, kao da je očekivao Mitrovića da on preuzme dok potonji još napravi korak nazad kao da propušta prolaz. Ostali su nijemi promatrači.
Četvrti gol Dilaver kiks u čitanju prostora i igre, vidjelo se da Hoxa dolazi iz drugog plana, Caimacov je dugo vukao loptu, rekao bih da je i moldavca trebalo faulirati, jebiga. Primjetio sam detalj nakon primljenog gola kako Labrović ljutito odguruje Brudija a ovaj mu ništa ne reagira. Labro nastavlja sa pretpostavljam psovkama.
Vidi se da sa tri iza nismo nešto navikli.
Pozitiva je da su naše špice zabile, pa mogu nastavit u tom tonu.
Primjetio sam Ivanovicev nedostatak suradnje i gledanje u pod, Grgića kao strano tijelo, niti jedno točno dodavanje, Pašalićev trud, može i ko lijevo krilo, Petroviceve lopte u bunar, od njega sam očekivao ulogu zadnjeg veznog, prirodnu zamjenu za Selahija ali mi se čini ili da je dobio druge upute ili nije još na nivou. Pljuvalo se po Bandi ali meni nije bio loš. Čabraja je izašao radi ozljede, mnogi se čude zašto ga je vadio.
Na Sopi je da malo galvanizira ekipu, na upravi je da riješi enigmu Selahi a na nama da slijedeću utakmicu protiv Rudesa dođemo i da pokažemo da volimo Rijeku bez obzira na sve. I kad dođu nevolje....

Koliko smo puta im zapljeskali kad nam rezultat nije išao u prilog a vidiš da su ostavili srce na terenu ali za bolikurcinu .......
Volim grad koji teče

D
Quote from: Vanjska Anasa Sharbinija on 12.12.2023, 12:55Da kažem završnu misao na ovu tekmu, odnosno na stvari oko nje.

Jebeno, jebeno sam razočaran sa reakcijom publike. U redu, razbija te Slaven gubiš 1-4 shvaćam nezadovoljstvo i frustracije ali deranje "Igrajte pederi", raniji odlazak sa utakmice i ono pozivanje Labrovića na "razgovor" je sramota bila.

Odigrali su ispod svake razine, svi se slažemo, ali ovaj vikend smo mogli vidjeti kako Bayern gubi 5-1, City se izvlači kod Lutona, Barcelona pukne doma 4-2 i slično. Dakle, stvari se događaju i drugdje ne samo nama. Ekipa tri mjeseca nije izgubila, negdje je igrala bolje negdje lošije ali tri mjeseca nije upisala poraz. Dogodi se ova utakmica i odmah se počne ponašati kao južnjaci i vrijeđa se igrače na najjače te poziva na razgovore. Na kraju, prošle generacije su imale puno gora izdanja i nizove pa se nije odmah reagiralo.

Mnogi se kunu u ljubav prema klubu ali čim jedna loša tekma se dogodi okrenu priču.

#ForzaRijekaIKadNeIde

Forza Rijeka i kad ne ide, slazem se. Ali, poneki put je i "Igrajte pederi"=forza.

Grow a pair, pa nisu im iskopali 11 grobova na terenu. Malo smo ih ocesali i mozda se to pozitivno reflektira to cemo tek vidjeti.

Ilitiga ga, poneki puta je i sut u guzicu korak naprijed :)

A
Quote from: Silvio Dante on 12.12.2023, 18:12
Quote from: Vanjska Anasa Sharbinija on 12.12.2023, 12:55Da kažem završnu misao na ovu tekmu, odnosno na stvari oko nje.

Jebeno, jebeno sam razočaran sa reakcijom publike. U redu, razbija te Slaven gubiš 1-4 shvaćam nezadovoljstvo i frustracije ali deranje "Igrajte pederi", raniji odlazak sa utakmice i ono pozivanje Labrovića na "razgovor" je sramota bila.

Odigrali su ispod svake razine, svi se slažemo, ali ovaj vikend smo mogli vidjeti kako Bayern gubi 5-1, City se izvlači kod Lutona, Barcelona pukne doma 4-2 i slično. Dakle, stvari se događaju i drugdje ne samo nama. Ekipa tri mjeseca nije izgubila, negdje je igrala bolje negdje lošije ali tri mjeseca nije upisala poraz. Dogodi se ova utakmica i odmah se počne ponašati kao južnjaci i vrijeđa se igrače na najjače te poziva na razgovore. Na kraju, prošle generacije su imale puno gora izdanja i nizove pa se nije odmah reagiralo.

Mnogi se kunu u ljubav prema klubu ali čim jedna loša tekma se dogodi okrenu priču.

#ForzaRijekaIKadNeIde

Ja nisam. Dapače. Drago mi je da su stasale nove genaracije navijača, kojih je logično najviše na sjeveru. S obzirom jel, na tradiciju sad već određenu da se od tuda kreće, da se iz ruke starog ili starijeg brata istrgneš i kreneš s ekipom iz kvarta na navijačku tribinu. Dakle, to su sada već mladići, momci u ranim ili srednjim 20-ima koji jedinu Rijeku koju poznaju percipiraju i doživljavaju kao ozbiljan, moćan klub, klub koji je dokazao da kad je 100% unutra i homogen, može jebati svih.

Oni drugu i drugačiju Rijeku ne poznaju, na njihovu sreću. Njima se u DNA nije urezala svojevrsna luzerština, pomirenost, indifirentnost, bez da mi se itko uvrijedi na ove kvalifikacije. Jer i sam sam jedan od tih koji se na Rijeku navukao u vremenima kad se po 5 sezona zaredom borila za spas prvoligaškog statusa ili tavorila negdje dolje u pizdi materini ligaškog poretka. Pa je nama takvima sve bilo dobro. Daj nam druženje na Kantridi, malo Brodokomerca i Miramarea, daj nam bambusa, daj nam drage i poznate ljude oko nas, daj nam uklizavanje i prljav dres desnog beka uz liniju sjeverne tribinu, i što će ti više do toga. Sve po sloganu bitno da se družimo, i da nas još uvijek ima tu.

Ali. Dolaze nova vremena, i srećom dolaze novi klinci. Klinci koji su vidjeli da se sve može, da je sve dostupno. Klinci koji ne daju nikome pardona, i koje ne muče bilo kakvi identitetski problemi i nedoumice. Oni ne gledaju ni preko grane ni gore ni dolje kao što smo to mnogi od nas i oni još i prije nas. Njihova je Rijeka veliki i moćni hrvatski klub koji mora ganjati pobjedu protiv svih. Bilo kad i bilo gdje. A preduvjet za bilo kakvo ganjanje su želja, glad, fokus, muda, energija, zajedništvo, žrtva.

Svega od navedenog u nedjelju je kronično falilo. I to će im biti skresano u brk. Jasno? Njihov je problem kako će to procesuirati. Ako im se ne sviđa, i ako misle da ima negdje bolje, znaju di su vrata, svi do jednoga. Pljeskat porazu, držat emociju u sebi, glumit robota kojeg se uopće ne tiču izvanjska i uzročna pitanja i posljedice, je stupidno. 

Igrajte pederčine!! Bog te jebo, triput zaredom doma gubit od mrtvog belupa. Pa gdje to ima? I šta pljesak, i za to ha? Evo im kurac, svima do jednog "zaslužnog".

Isprike na bujici emociji i psovkama. Ako se kosi s nekim regulama, neka moderatura izbriše i sankcionira. 

Točno u centar Dante. Ne znam treba li što god dodati ili oduzeti bez obzira jeli netko mlađe ili starije garde. Mene je još uvijek sramota te bolikurčine koju su iskazali. Jednostavno ne postoji isprika za to. Loš dan, događa se, iznenadilo nas i slični ku**i-palci nisu isprika jer isprika za prezentaciju protiv Slavena, prvenstveno mislim na taj voljni moment, isprika ne postoji i to treba jasno i glasno reći svatko na svoj način. Bilo napuštanjem tekme, bilo zviždukom, psovkom, kako god, uopće nije bitno. Ja nisam iz Rijeke i nisam bio na tekmi pa sam primjerice već u poluvremenu ugasio telku i sjeo pred komp sa Metallicom i Nirvanom na najjače jer sam sve vidio kako će finit u 10ak minuta. Poruka nas navijača mora stići do očiju i ušiju onih kojima je šaljemo. A poruka je jasna...pristup kakvog su svi, ali baš svi imali na tekmi protiv Slavena je za navijača Rijeke apsolutno neprihvatljiv i svetogrđe je našeg najdražeg dresa. Kako će tko i na koji način poslati poruku, to je najmanje bitno jer poruka je jednostavno morala biti odaslana. Bitno je da oni kojima je namijenjena, da oni shvate zašto im je poslana, a ne da kritiziraju načine "pošte" koja im ih je dostavila. Nisu u pravu, jednostavno nisu u pravu. Svojim su pristupom sramotili sveti dres i sad bi za to valjda ja trebao ispasti kriv jer sam im to poručio. No way

M
Ja sam mišljenja da nisu svi pokazali bolikurcinu. Ali to je jebeno kod nogometa, 4 bolikurcine sjebe 6 onih koji se trude.
Još ako su ta 4 na bitnim pozicijama je sranje.
Ali to je momčadski sport, svi primaju pohvale, pa tako i svi zajedno primaju pokude.

A
Eventualno mogu Hodži i Ivanoviću negirati bolikurčinu. Kod ostalih, ja osobno nisam vidio ni ž od želje za pobjedom.

🤡🤡🤡
Tir kljucaj temu 🤪
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Evo,još samo ja. Meni se od prve minute nije svidjeo govor tijela cijele ekipe. Usporeno, mlitavo, kao da su noć prije imali momačku, di su se svi oduzeli od alkohola i nakon 2 sata drijemanja otišli odradit utakmicu. Ono, igramo protiv predzadnje ekipe u ligi, dovoljno da se pojavimo i ubijeno ih alkoholnim parama ako ništa. A takvim pristupom se ne može ni protiv BSK,a kamo li protiv prvoligaša.
A i Belupo je jako dobro pokrivao prostor cijelu utakmicu,što uz našu sporost i nije bio problem

Pa negdje sam i procitao da su neki par dana prije popili 😁.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

I
Na sjeveru neki novi klinci koji su navikli samo na jack Colu, ohne Bambus?

Zanimljivo.
Lani su valjda tribinu držali dečki u finim 40 ima obzirom da su pukli tek nakon 2:7, a do tada gurali parolu "na Kantridu i u drugu ligu"

Z
ne znam.  Mislim da se svi skupa zavaravate da će biti bolje.  Jebe mi se za 3. mjesto,  to mi nije uspijeh, a to nam je realnost sa trenerom, stavom presidentea i aktualnim zbivanjima u klubu oko ugovora.

Još uvijel me ovaj Belupo ne pušta taman da se i razbije  Rudeš 5:0 , jer opet su to samo 3 boda od 6 koliko god ih nabili. Šampionski bi bilo da smo se provukli u obje utakmice i na rutinu uzeli 6 bodova. Ovaki jebeš sve.

V
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 12.12.2023, 21:56Pa negdje sam i procitao da su neki par dana prije popili 😁.
Pojedini su česti gosti gradskih i prigradskih lokala vikendom.

S
Ja sam ovaj "igrajte pederi", za razliku od svih prethodnih, čuo i doživio totalno specifično.

Možda griješim u procjeni, ali moj je dojam da se u nedjelju "igrajte pederi" ne bi čulo da nije bilo "slučaja Selahi". Bez obzira na katastrofalno izdanje, mislim da bi publika imala snage oprostiti prvi veliki i teški posrtaj u sezoni.

Taj slučaj Selahi navijačima je otvorio sumnju da ima još Selahija u ekipi, ne samo sa istim statusom (oklijevanje oko potpisa ugovora), nego igrača koji misle samo na sebe i svoj ugovor. Eto... men'se čini da je ta poruka bila striktna i direktna.

B
Quote from: Zelko Maler on 12.12.2023, 22:50ne znam.  Mislim da se svi skupa zavaravate da će biti bolje.  Jebe mi se za 3. mjesto,  to mi nije uspijeh, a to nam je realnost sa trenerom, stavom presidentea i aktualnim zbivanjima u klubu oko ugovora.

Još uvijel me ovaj Belupo ne pušta taman da se i razbije  Rudeš 5:0 , jer opet su to samo 3 boda od 6 koliko god ih nabili. Šampionski bi bilo da smo se provukli u obje utakmice i na rutinu uzeli 6 bodova. Ovaki jebeš sve.
Slazem se, ja jos nisam dosao k sebi od tog Belupa da me ni eventualna pobjeda protiv Rudesa nece oraspoloziti, cak me ni ovo sa gradnjom Kantride ne veseli dovoljno zbog ove nedelje...
Mislim si sta me toliko nervira- jer poraza je bilo i bit ce- ali pogledao sam dvaput snimku i onda mi se jos vratile situacije iz ove sezone gdje se vidi da smo mlitavi ( hvatanje za vrat i ostale situacije sa dinamom, ademi, misic itd..), sada nas je jebeni Strkalj usutkavao, pa crveni na Pjaci...mi nis ne reagiramo...pa alo jebeni Strkalj usutkava publiku i sprda nas, umjesto da njega netko uhvati za vrat mi bolikurcine...na start na Pjaci trebali smo svi skociti i pritisak na suca...da smo galamili malo mozda bi imali 3-4 punta vise, koliko ce mozda i odlucivati o prvaku..
hajdukovci su protiv lokomotive triput skakali trazeci penal od kojih nije nista ni blizu bilo..samo onda kad se dogodi nesto sto je 50-50 odluka, dosudit ce im se jer sudac vec pod pritiskom..
Nemam nis protiv da je Sopa fajter koji se obracunava sa ostalima, ali on se samo zna obracunavati sa ovih par jadnih novinara sta prate Rijeku...umjesto da tu energiju usmjeri na prave neprijatelje-suce i prljave protivnike..
On je netko koji glumi facu tako sta maltretira najmanjeg mulca u skoli, ali najvecem nasilniku se ne usudi suprostaviti.

B
Sa zakasnjenjem sam vidio-taman ste stavili clanak na temu na sudenje i reagiranje nasih na isto stonse razvlacilo zadnjih dana. Svaka cast!