SHNL 13. kolo, Rijeka - Osijek, nedjelja 10.11.2024., 17:45h

Started by Zelko Maler, 06.11.2024, 09:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R
To jučer uopće nije djelovalo loše, iako ponovno bez 1. napadača. Osijek je odlična ekipa, da nisu imali problema na početku, mislim da bi oni ove sezone bili prošlogodišnja Rijeka, ovako ipak previše zaostaju.  Boli smo bolji, jučer smo pobjedu zaslužili, ja želim vidjeti kako će to izgledati kada se Perica vrati. Selahi je nadam se od ove utakmice uvijek unutra, Dejan vjerujem seli napokon na klupu, Janković se vraća, Djuahra je nase najbolje lijevo krilo i Rukavinu više ne želim gledati. Još kada bi konačno maknuo Devetaka, uvjeren sam da bi čak i ova Đalovićeva Rijeka izgledala dobro. Jučer bas dobro Fruk, Djuahra, Gojak i posebno Selahi. Razlika izmedju prošlogodišnje i ovogodišnje Rijeke nije toliko to šta nema Pjace, nego bas Selahi. Kada igra i kada želi, Rijeka je druga ekipa.
Rezultati su nam katastrofa, s ovakvim trendom bili ni najviše 8. da nije bilo dobrih rezultata na početku.  Đalović naravno zaslužuje otkaz, ali mislim da ga sigurno neće dobiti minimalno do polusezone.
Unatoč lošim rezultatima, mi smo i dalje 2. i sa samo -3. Idemo na maksimir, kako sam već pisao prije utakmice s Osijekom, nama će to biti najvažnija utakmica, prijelomna utakmica. Kada nebi izgubili, vjerujem da bi se vratila neka pozitiva, Hajduk ide u Osijek i ja ne vjerujem da će tamo uzeti 3 boda. Ako nas Dinamo pobjedi, za nas je bilo kakva maštarija sa ćemo držati korak za vrhom završena. Bod bi bio super, nekakva senzacija i pobjeda je vjerojatno nemoguća, ali kada bi se dogodilo vjerujem da bi s obzirom na raspored bili jesenski prvaci. Tu smo, igra se malo poboljšala, Đalović je takav kakav je i nema se tu šta puno više napisat od onog šta svi vidimo, ali protiv Osijeka je sama igra bila bolja od svih drugih utakmica od kada je Đalović na klupi. Atmosfera na rujevici groblje, iako posjeta nije bila tako loša.
Dinamo je utakmica sezone šta se prvenstva tiče, sve će stati u tih 90 minuta, mislim da će nakon toga ili vratiti se prošlogodišnja atmosfera i raspoloženje navijača ili ako popušimo će sve otići u PM.  Ja sam apsolutno pesimističan, pa još i taj zakon velikih brojeva oko neporaženosti, Dinamo koji bas mora dobit, reprezentativna pauza pa neće bit "umorni" od lige prvaka.. Da nisam navijač Rijeke, stavio bi dobre pare na Dinamo na taj utakmici. Neka nas Đalović i igrali iznenade.
I stvarno ne znam zasto iz KN ne organiziraju bundeve, vlak, neki masovni odlazak. Ima 2 tjedna vremena, interes bi bio velik, tu nema sumnje.
Ja sam siguran da je to prijelomna utakmica za nas i da ćemo u slučaju da ne izgubimo držati korak za vrhom možda i cijelo proljeće. Jer ima tu materijala, tj. unutarnjih rezervi, Selahi, Perica, Goda... Imam osjećaj da ne igraju najbolji.

K
Nije laka organizacija vlaka, Zagreb je sat i pol autom, ko hoće ići ne treba mu vlak

11.11.2024, 12:40 #212 Last Edit: 11.11.2024, 12:42 by D2
Quote from: Kostrena on 11.11.2024, 12:33Nije laka organizacija vlaka, Zagreb je sat i pol autom, ko hoće ići ne treba mu vlak
A da bi se iz Zagreba vratilo vlakom treba organizirati poseban jer nakon 13h iz Zagreba se dolazi u Rijeku tek drugi dan.
Vlakom se već koju godinu više ne može iz Rijeke u Zagreb i nazad u jednom danu. Zapravo lažem može se, ako se odmah ukrca na povratak, možda se uspije čak otići na WC, za naručit i popit kavu vremena nema.   :neretljak:  :-X
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Quote from: Kostrena on 11.11.2024, 12:33Nije laka organizacija vlaka, Zagreb je sat i pol autom, ko hoće ići ne treba mu vlak
Bez organiziranog odlaska nikada nismo imali toliko ljudi kao kada se organizira prijevoz. A s obzirom na tablicu i važnost, ovo je vjerojatno jedinstvena prilika za ovu sezonu dok su ljudi još zagrijani u mašti da se borimo za prvaka. Ako izgubimo, brzo će Dinamo na + 5-6 i neće više ni biti moguće mobilizirati toliki broj ljudi. Jednostavno, ljude zanima samo tablica, tako je oduvijek bilo i tako će biti.

R
11.11.2024, 12:46 #214 Last Edit: 11.11.2024, 12:48 by R13KA
Ne treba nužno vlak, nekada se išlo busevima.  Iako, bit će subota, nedjelju se ne radi i vjerujem da bi ljudi potegli vlakom i za nazad ispravili nepravdu od prošle godine kada je Goda uz pomoć Bela napravio mukotrpnu nikad dužu vožnju vlakom iz ZG. Kada bi ih maznuli gore, vjerujem  da bi ljudi čim duže željeli ostati u tom vlaku :D
Ja očekujem da će ipak biti neki organizirani odlazak, vjerojatno jedinstvena prilika za ovu sezonu.

S
O Đaletu smo sve rekli... ima još nekih pikanterija iz njegovih igračkih dana. Navodno nije samo uklizavao po blatnom terenu, trčao prema Armadi i penjao se na ogradu, neki s tribina kažu da je pokazivao i mračnu stranu ponekad. OK... rekla-kazala. Moram priznati da sam puno više čuo svjedočanstva o pravoj ljudini.

Uglavnom... mene kopka što, koliko god mi bio nisko kao trener u očima, jednu stvar moram priznati. Uspio je ubiti igru Dinamu, Hajduku, Osijeku dvaput, pa recimo i Istri u Puli. Je li to njegova zasluga ii neka samoorganizacija kvalitetnih igrača... nemam pojma.

Ako bi uspio to postići na Maksimiru, kad bi se još poklopile zvijezde da par puta pobjegnu Djouahra i Pašalić; Fruk pogodi, pa i Galešić... na tome baziram nekakav blagi optimizam da bi (teoretski) mogla uletjeti puna šaka brade.

R
Koliko god (opravdano) njurgamo, druga strana medalje je bas ovo šta je Sandro napisao. Nama niti jedna ekipa u ligi nije stvorila neke gol šanse. Osijek bas dominira u zadnje vrijeme, imali su jednu priliku Cvijanovića. Ali opet, nismo bili na Maksimiru, tamo smo obično na vjetrometini. Zato bas kažem da će cijela sezona, raspoloženje navijača, igrača, mišljenje prema Đaloviću, sve će stati u tih 90 minuta na Maksimiru.

Bit ce zanimljivo. Sa Ruglomira se uglavnom vracamo praznih ruku. Dinama nismo dobili vec 15 tekmi a ove sezone smo trenutno bez poraza u Hnl-u. Dakle nazire se zakon velikih brojeva a jedino ga remi ponistava  8).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

I
Čitam i vidim pomiješane emocije što je razumljivo.
Ja bih ipak istakao:
- nakon juriša na početku 2. poluvremena tribine su podivljale i to se odrazilo na teren. Dakle, ljudima je malo potrebno da se dignu, a to nije bezveze pogotovo doma
- lindon se vratio i sto god da se događa odrzimo ga na ovoj razini jer je, po meni, mvp kluba
- valjda je đale vidio da djuahri treba dati minute prije gabija
- isto vrijedi i za gojaka spram ilinkovića
- petrovića na 8, bio je super jučer
- jankovič nije nezamijenjiv, nista protiv dečka, al ne bi trebao biti zacementiran u prvih 11
- za kraj devetak pristojan, bilo je gluposti al sa tribina je dobro izgledao

Steta bodova, al nakon par tjedana depresije ovo je svjetlo u tunelu.

K
Da smo pod Sopićem odigrali takvu utakmicu srali bi a Đalovića hvalimo i to je najveća razlika one i ove Rijeke

Bolji trener veća očekivanja. Sada se zadovoljavamo igrom na mišiće, betonom i armaturom, jebeš automatizme i uigrane akcije  8).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: R13KA on 11.11.2024, 12:41
Bez organiziranog odlaska nikada nismo imali toliko ljudi kao kada se organizira prijevoz. A s obzirom na tablicu i važnost, ovo je vjerojatno jedinstvena prilika za ovu sezonu dok su ljudi još zagrijani u mašti da se borimo za prvaka. Ako izgubimo, brzo će Dinamo na + 5-6 i neće više ni biti moguće mobilizirati toliki broj ljudi. Jednostavno, ljude zanima samo tablica, tako je oduvijek bilo i tako će biti.

Ma molim te, koji su to ljudi  iz Rijeke "još zagrijani u mašti da se borimo za prvaka"? 
 Govoriš to kao da je atmosfera u klubu i među navijačima još uvijek onako nabrijana poput prošle sezone,
a ne potpuno obrnuta ove godine.... 

M
Quote from: IvyFiume on 11.11.2024, 20:01
Quote from: R13KA on 11.11.2024, 12:41

Ma molim te, koji su to ljudi  iz Rijeke "još zagrijani u mašti da se borimo za prvaka"?
 Govoriš to kao da je atmosfera u klubu i među navijačima još uvijek onako nabrijana poput prošle sezone,
a ne potpuno obrnuta ove godine....

Ja

S
Quote from: IvyFiume on 12.11.2024, 00:08@moreplovac

Mašta bome radi svašta  ;D

U osnovi, Tovari neće izdržat, Praščići su 90% fizički i mentalno u skupljanju para u LP, a Šarani su na nivou Serie C.
Ovo bi uzeli da se dovede trener i stožer prije zimskih priprema.
Tako blizu, a tako daleko jer će dat Đaloviću odvozit pripreme.  ;D