SHNL 3. Kolo 16.08.2025. 21:00h Rijeka - Dinamo

Started by Iqteam, 14.08.2025, 19:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Prvi derbi sezone kući.
Dočekujemo dinamo koji je tek počeo s natjecateljskim utakmicama a mi smo odigrali već šest. Oni imaju puno novih igrača od kojih pola nikada nije igralo na Rujevici ni u HNL-u tako da smo i tu u prednosti. Njihov trener je uspješan u građenju igre s kompletno novom ekipom svake godine ali to nikada ne ide glatko od početka pa s obzirom da imaju dvije startne pobjede, vrijeme je za prvo kašljucanje. Još, Kovačević dobro zna kako se gubi od Rijeke tako da i taj jezičac ide na našu stranu. Boban će doći službeno pa Radeljić ima razloga dokazati koliko vrijedi mogućem budućem poslodavcu jednom izvrsnom partijom. Nema Petroviča ali vraća se Rukavina tako da je i to ok. Ma, sve je spremno za prekrasnu ljetnu večer na Kvarneru.

E da, sudi Kolarić a VAR je Zebec.

M
Quote from: Iqteam on 14.08.2025, 19:25Prvi derbi sezone kući.
Dočekujemo dinamo koji je tek počeo s natjecateljskim utakmicama a mi smo odigrali već šest. Oni imaju puno novih igrača od kojih pola nikada nije igralo na Rujevici ni u HNL-u tako da smo i tu u prednosti. Njihov trener je uspješan u građenju igre s kompletno novom ekipom svake godine ali to nikada ne ide glatko od početka pa s obzirom da imaju dvije startne pobjede, vrijeme je za prvo kašljucanje. Još, Kovačević dobro zna kako se gubi od Rijeke tako da i taj jezičac ide na našu stranu. Boban će doći službeno pa Radeljić ima razloga dokazati koliko vrijedi mogućem budućem poslodavcu jednom izvrsnom partijom. Nema Petroviča ali vraća se Rukavina tako da je i to ok. Ma, sve je spremno za prekrasnu ljetnu večer na Kvarneru.

E da, sudi Kolarić a VAR je Zebec. E to nije dobro (da se nadovezem na analogiju.

Uglavnom mislim da ih mozemo rijesiti,nadam se da su glavni obrambeni akteri malo koncentriraniji i da ce ici 100 posto.
Iako protiv dinameta nebi trebalo posebno motivirati igrace ocekujem da Djale napravi svoje i da se nasi posteno potuku. Ja nisam impresioniran s tim dosadasnjim dinamom i nadam se da ce tako i ostat.

O taktici,dobra stara "ko te pita" ce opet dati rezultata, Helenio Hererra je imao "catenaccio" , Guardiola "tika taku", nizozemci "total football" a nas Djale je patentirao "ko te pita" nogomet. Revolucionar svoga doba.

Razuvjeri nas sokole i ostavi plave snage u suzama i pospremi 3 boda u dzep.

K
ooo moja Rijeko

vodi nas do pobjedeeee

S
Nakon dva dana "hlađenja", derbi mi došao k'o naručen za još jedno dizanje temperature, s kulminacijom sutra nevačer.

Bez zajebancije se nadam pobjedi, jer... ako ne možemo "biti pravi" kad te protivnik maksimalno inspirira i galvanizira, kako bi rekao Ćiro... e onda jebi ga. Onda je to signal za neku promptnu reakciju, jer će u protivnom biti mučenja kroz sezonu, a to ne zanima nikoga, pa ni predsjednika. A sve u svemu, imamo adute, nije da nemamo.

Mislio sam da se neću na to osvrnuti, ali... nakon @TIR -ovog "hvala prijaviteljima", moram tim likovima čestitati  :svakacast:

Z
Đale: bolje biti bez vode u pustinji nego bez Petroviča u derbiju.

Quote from: SandroB on 15.08.2025, 10:46Nakon dva dana "hlađenja", derbi mi došao k'o naručen za još jedno dizanje temperature, s kulminacijom sutra nevačer.

Bez zajebancije se nadam pobjedi, jer... ako ne možemo "biti pravi" kad te protivnik maksimalno inspirira i galvanizira, kako bi rekao Ćiro... e onda jebi ga. Onda je to signal za neku promptnu reakciju, jer će u protivnom biti mučenja kroz sezonu, a to ne zanima nikoga, pa ni predsjednika. A sve u svemu, imamo adute, nije da nemamo.

Mislio sam da se neću na to osvrnuti, ali... nakon @TIR -ovog "hvala prijaviteljima", moram tim likovima čestitati  :svakacast:

To je jedino sigurno. Bilo je prošle, bit će i ove.
Jednostavno, takvu igru je postavio Đalović. Mučenje sebe, suparnika, navijača, gledatelja, forumaša. Mi bi voljeli da igra atraktivno, lepršavo, ali nema toga. Samo rovarenje kroz vrhunske pobjede i glupe poraze.

Z
Petrovicu smanjena kazna na jednu utakmicu.

Quote from: dadoht on 15.08.2025, 13:32Jebote imamo nekog u savezu  :neretljak:

Ili, rekli bi mi zlobnici, Dinamo ima nekog u savezu. Bez Petroviča mi smo slabiji.

B

Ne znam koliko će vas ovo zanimati, ali riječ je o osobnim simulacijama izgleda koji klub će osvojiti naslov prvaka.

Na slici je prikazana situacija uoči najnovijeg kola na temelju 1987 simulacija svih 36 kola, svi parovi. Navodno je 10000 simulacija optimalno, ali nije tolika razlika i ja baš želim da ih bude 1987.

Prvi stupac je aktualna situacija, ostali su slučaj da Rijeka pobijedi, remizira ili izgubi od Dinama.

Na temelju zadnje dvije sezone relativno se slagalo sa kladionicama, posebno za najbolje klubove jer ni jedna kladionica neće dati 1:400 iji još gore da će Osijek biti prvak. Slaže se i sa ostalim sličnim modelima, ali mnogi ne žele napisati da je Rijeka veći favorit od Hajduka trenutno, a i zadnjih desetljeća pa nas izjednačuju.

Ulazni parametri su vrijednost klubova prema Transfermarktu i rezultati prethodne sezone kao i rezultati trenutne sezone. U obzir se uzima gol razlika utakmica, domaćinstvo, iznenađenja i još nekakvi nogometni parametri koji su tajna kao i formula za Coca Colu. Kako sezona odmiče, varijacije su sve manje.

Što se tiče utakmice, za razliku od kladionica predviđanja moja su 28% Rijeka, a 24% Dinamo. Neriješeno je 48%. Za pretvoriti postotke u kladioničarske kvote podijelite 100 sa postotkom.

I
Čekaj.. pa ovo je potpuno beskorisno  :sta:

Quote from: Iqteam on 15.08.2025, 15:56Čekaj.. pa ovo je potpuno beskorisno  :sta:

Iskreno me zanima kako si to izračunao  :neretljak:
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

B

R
Ako je broj simulacija stvarno bio 1987  (pobroji ponovo za svaki slučaj), onda znamo tko će bit prvak....