Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Franjo Tuđman, Snowcrash, tomyrijeka and 3 Guests are viewing this topic.

Zna li netko jeli druga osoba u marketingu jer su objave kompletno zaokrenuli na društvenim mrežama?
SPORTSKI ODLAZI!

Quote from: ArmadaZg on 13.09.2025, 12:16
Quote from: Plumbum on 12.09.2025, 14:31
Quote from: ArmadaZg on 12.09.2025, 12:55Ma u Zagrebu ima koliko god hoces, ima i po Medimurju/Zagorju, samo to je druga tema.

Ima jer nas je puno u egzilu u Zg, pogotovo zadnjih 5-6 godina. Ranije se moglo puno rijeđe vidjet RI tablice. Ako ne računaš nas, pitanje je koliko bi simpatizera u Zg zapravo bilo

Od svih zagrebackih koje ja znam, nijedan nema bas nikakve rodbinske veze s Rijekom.
A znalo je biti i na ytb ispod Ri navijackih komentara od primjerice 'navijaca Rijeke iz Medimurja'.
Rijecani, gdje god da bili na privremenom radu ili stalnom boravku, spadaju pod 'Fiumane', kao sto bi purger i u New Yorku bio 'purger', ili Losinjan, Varazdinac, Istrijan..., ostaju ono sto jesu po ridenju. Kamo god da krene, covjek je ono sto je po svom prirodnom habitusu.

U svakom slučaju to je lijepo za čut. Ja eto nisam imao prilike upoznat nekoga da podržava Rijeku, a da je iz kraja sjeverno/istočno od Ogulina, to je najdalje. Zapravo jesam iz Vinkovaca, ali između ta dva grada je vakuum.

Eh... purger u New Yorku bi bio purger, al bolje da ne kažem gdje ne bi bio purger...  :-X
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

Z
Ljudi moji, gledao sam na Netflixu dokumentarac o Dallas Cowboysima iz 90-ih (America's Team: The Gambler and His Cowboys). I odmah sam povukao paralelu s onim što se sad događa kod nas na Rujevici.

Dakle, krajem '80-ih Jerry Jones kupuje Dallas. Amerikanac koji nije iz Teksasa, milijarder, poslovnjak. Došao je pun ideja, ali odmah i pun kontroverzi. Smijenio legendarnog trenera Toma Landryja, doveo Jimmyja Johnsona i – šokirao navijače. Prve sezone bile su katastrofa, svi su govorili "ovaj će uništiti klub".

Ali... nakon dvije-tri godine mukotrpne tranzicije – Cowboysi su postali najbolja ekipa lige! Tri Super Bowla u 90-ima, prepuni zvijezda, i klub koji je od "posrnulog diva" opet postao sinonim za pobjede.

Zašto to pišem? Zato jer i NK Rijeka sada ulazi u novu eru. Novi vlasnik – Amerikanac. Novi trener. Novi procesi. I naravno, svi čekamo rezultate. Mi navijači bismo htjeli da to bude odmah, ali realnost je da se stvari grade postepeno.

Svi znamo da procesi traju – treba vremena da se posloži momčad, da trener prenese svoju filozofiju, da novi vlasnik povuče prave poteze. Nekad će biti krivih odluka, možda i rezultata koji će nas boljeti, ali ako damo povjerenje i podršku – tko kaže da Rijeka ne može biti "Dallas Cowboysi hrvatskog nogometa"?

Zato mislim da sada trebamo biti strpljivi, ali i glasni, prisutni, podrška igračima i treneru. Jer povijest nas uči – najveće priče ne nastaju preko noći.

Forza Fiume! 💙⚪
Naša Rijeka, naš ponos!

J
Ta podrška će izostat dok se ne objavi kupnja. U ovom vakumu informacija čovjek se osjeća glupo ako vjeruje u neke procese koje nitko nije potvrdio. Čiji je trener, čija su pojačanja, čija je lova za bađet nakon nula prodaja ovo ljeto...?
Još koji tjedan će na tribinama bit zbunjola, ali vjerujem da će novi vlasnik dobit punu potporu nakon što javno iznese planove za naš klub.

Jones danas 82 godine, 2 više nego Foley. Kad je kupio Cowboyse je imao 47 godina. Toliko je imao Miško kad je došao u klub 2012. godine. Tako da smo mi svoj period Cowboysa već odradili ;)

Nemojmo zaboraviti da postajemo PETI europski klub u vlasništvu šjora Foleyja. Koji direktno i vrlo nedvosmisleno svaki put ističe koliko mu je bitan Bournemouth, dok druge promatra iz (velike) daljine u gotovo svim svojim medijskim istupima.

P.S. sam proces prodaje ne znači amnestiranje svakog lošeg poteza u klubu dok se on formalno ne privede kraju.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 15.09.2025, 13:03Jones danas 82 godine, 2 više nego Foley. Kad je kupio Cowboyse je imao 47 godina. Toliko je imao Miško kad je došao u klub 2012. godine. Tako da smo mi svoj period Cowboysa već odradili ;)

Nemojmo zaboraviti da postajemo PETI europski klub u vlasništvu šjora Foleyja. Koji direktno i vrlo nedvosmisleno svaki put ističe koliko mu je bitan Bournemouth, dok druge promatra iz (velike) daljine u gotovo svim svojim medijskim istupima.

P.S. sam proces prodaje ne znači amnestiranje svakog lošeg poteza u klubu dok se on formalno ne privede kraju.
To sto mu je Bournemouth najbitniji ne iskljucuje Rijeku. Sa visestruko manjim budzetom od Bournemoutha moze s Rijekom do naslova i europe 🙂.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Naravno naravno, samo u ovom trenutku nama bi iskorak bio jedino višegodišnja dominacija u HNL-u. Jer 5, 10, 15 milijuna više ipak ne garantira da osvajamo HNL svake godine tek tako. Dapače, 5 milijuna eura potrošiš na odštete za tri malo bolja igrača, a da ni cent ne uložiš u klub. Pa to i nije neki iskorak, pogotovo znajući da ti tri malo bolja igrača ne znače automatsku titulu nego mogu biti skupi flop.

Svaki kupac mora vidjeti način za stabilan povrat investicije. Bojim se da taj povrat neće dobiti tek tako dovođenjem par mladih talenata koji su potcrtani na njihovim analitičkim platformama, i bam naslov, bam transferi, bam Europa.
#navodninavijač

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 15.09.2025, 13:11To sto mu je Bournemouth najbitniji ne iskljucuje Rijeku. Sa visestruko manjim budzetom od Bournemoutha moze s Rijekom do naslova i europe 🙂.
Ma već sam bio napisao, samo nek jednom sleti tu, napije se riječke vode, pocucla kojeg škampa i zalije to s žlahtinom pa, pa i ciao Bournemouth.  8)  :neretljak:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 15.09.2025, 13:11To sto mu je Bournemouth najbitniji ne iskljucuje Rijeku. Sa visestruko manjim budzetom od Bournemoutha moze s Rijekom do naslova i europe 🙂.

Mislim da je njemu glavni cilj lova, a ne titule. S AFC B će prije doći do neke konkretnije love. Ova cijela mreža klubova okolo je potpora glavnoj nogometnoj investiciji.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: TIR on 15.09.2025, 13:22Naravno naravno, samo u ovom trenutku nama bi iskorak bio jedino višegodišnja dominacija u HNL-u. Jer 5, 10, 15 milijuna više ipak ne garantira da osvajamo HNL svake godine tek tako. Dapače, 5 milijuna eura potrošiš na odštete za tri malo bolja igrača, a da ni cent ne uložiš u klub. Pa to i nije neki iskorak, pogotovo znajući da ti tri malo bolja igrača ne znače automatsku titulu nego mogu biti skupi flop.

Svaki kupac mora vidjeti način za stabilan povrat investicije. Bojim se da taj povrat neće dobiti tek tako dovođenjem par mladih talenata koji su potcrtani na njihovim analitičkim platformama, i bam naslov, bam transferi, bam Europa.

Nek on digne budžet za 5 milki i tu lovu uloži isključivo u klub, a ne u igrače, nitko sretniji od mene. Vratit će mu se višestruko u odnosu na ta 2-3 malo bolja igrača.

Quote from: aahzinho on 15.09.2025, 14:43
Quote from: TIR on 15.09.2025, 13:22Naravno naravno, samo u ovom trenutku nama bi iskorak bio jedino višegodišnja dominacija u HNL-u. Jer 5, 10, 15 milijuna više ipak ne garantira da osvajamo HNL svake godine tek tako. Dapače, 5 milijuna eura potrošiš na odštete za tri malo bolja igrača, a da ni cent ne uložiš u klub. Pa to i nije neki iskorak, pogotovo znajući da ti tri malo bolja igrača ne znače automatsku titulu nego mogu biti skupi flop.

Nek on digne budžet za 5 milki i tu lovu uloži isključivo u klub, a ne u igrače, nitko sretniji od mene. Vratit će mu se višestruko u odnosu na ta 2-3 malo bolja igrača.

A u šta da spuca tih 5 mil. ako ne u igrače?jedino da natkrije I i S tribinu..
Volim grad koji teče

Quote from: Starless on 15.09.2025, 15:29A u šta da spuca tih 5 mil. ako ne u igrače?jedino da natkrije I i S tribinu..

medicinska služba, medicinska infra. Trening infra, skautska služba, akademija (i treneri i nekakav stipendijsku budžet za talentirane).
Ima tu mjesta za spiskati lovu. Ne mora biti 5 milijuna godišnje, može i 2. :D

Medicinska nam je već na apsolutnom vrhuncu za naše pojmove. Mi rehabilitiramo igrače koji drugdje ne mogu ni igrati već dugi niz godina.
Trening infrastruktura sami vrh za HNL prilike, jači je eventualno samo Osijek.
U akademiju možeš ulupati milijarde, ali ako imaš manje talentiran bazen džaba ti i one.
I ostaje skautska služba gdje najveći klubovi plaćaju desetke milijuna eura da bi igrač bio flop.

:nisamja:
#navodninavijač

15.09.2025, 17:09 #2803 Last Edit: 15.09.2025, 17:10 by Zaf
Sumnjam da bi čovjek uzeo ikoga u grupu da ne očekuje da mu značajno digne vrijednost. Na kraju krajeva, valuacija BKFC nije samo Bourne, nego svi klubovi koje ima u (su)vlasništvu. Znaci gledati će se naslovi, titule, infrastruktura, transferi i nastupi u Europi, a da to ipak nisu Mickey Mouse lige (pa tu ne treba brinuti da će kupovati neke druge klubove u još slabijim ligama). Hrvatska liga ipak zvuci jače nego sto stvarno je (hvala Vatrenima)

Ne vidim načina gdje bi takav investitor dopustio da mu ijedan klub bude vodjen kako bi kaskao i rušio vrijednost grupe.

I
Quote from: Z9 on 15.09.2025, 11:47Ljudi moji, gledao sam na Netflixu dokumentarac o Dallas Cowboysima iz 90-ih (America's Team: The Gambler and His Cowboys). I odmah sam povukao paralelu s onim što se sad događa kod nas na Rujevici.

Dakle, krajem '80-ih Jerry Jones kupuje Dallas. Amerikanac koji nije iz Teksasa, milijarder, poslovnjak. Došao je pun ideja, ali odmah i pun kontroverzi. Smijenio legendarnog trenera Toma Landryja, doveo Jimmyja Johnsona i – šokirao navijače. Prve sezone bile su katastrofa, svi su govorili "ovaj će uništiti klub".

Ali... nakon dvije-tri godine mukotrpne tranzicije – Cowboysi su postali najbolja ekipa lige! Tri Super Bowla u 90-ima, prepuni zvijezda, i klub koji je od "posrnulog diva" opet postao sinonim za pobjede.

Zašto to pišem? Zato jer i NK Rijeka sada ulazi u novu eru. Novi vlasnik – Amerikanac. Novi trener. Novi procesi. I naravno, svi čekamo rezultate. Mi navijači bismo htjeli da to bude odmah, ali realnost je da se stvari grade postepeno.

Svi znamo da procesi traju – treba vremena da se posloži momčad, da trener prenese svoju filozofiju, da novi vlasnik povuče prave poteze. Nekad će biti krivih odluka, možda i rezultata koji će nas boljeti, ali ako damo povjerenje i podršku – tko kaže da Rijeka ne može biti "Dallas Cowboysi hrvatskog nogometa"?

Zato mislim da sada trebamo biti strpljivi, ali i glasni, prisutni, podrška igračima i treneru. Jer povijest nas uči – najveće priče ne nastaju preko noći.

Forza Fiume! 💙⚪
Naša Rijeka, naš ponos!

Prvi koji sam pogledao na Netflixu bio je Sunderland 'Til I die.
Pogledaj taj... bliže nam je ta opcija....