Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

E
Slažem se sa napisanim ali kao primjer bi naveo npr. Lisicu,  Maurića jer Valinčić jednog dana u školi Istre nema, on je došao kao senior.

Quote from: encosell99 on 11.02.2026, 12:45Nakon što su  ljetos dovedena dva Gambijca u juniore Sibi i Samateh ovih dana se treninzima kadetske  ekipe pridružio još jedan njihov  sunarodnjak .

Kako se zove

P
Ja govorim o tome sto djetetu od 14 godina treba ici iz rijeke u istru? Ako ima odredjeni talent (tu je netko napisao da je bio kapetan), trebao bi valjda isplivati i kod nas? Ovako ispada da istra ubija sa klincima a mi nismo u zadnjih par godina izbacili smolcice, pandure, hodze, frigane itd....ne govorim o klincima sa 16-17 godina koji su vec poluprofesionalci pa biraju svoj nogometni put i vazu ponude vec o klincu od 14 godina koji ide jos u osnovnu skolu....

K
Quote from: Petro on 12.02.2026, 19:24Ja govorim o tome sto djetetu od 14 godina treba ici iz rijeke u istru? Ako ima odredjeni talent (tu je netko napisao da je bio kapetan), trebao bi valjda isplivati i kod nas? Ovako ispada da istra ubija sa klincima a mi nismo u zadnjih par godina izbacili smolcice, pandure, hodze, frigane itd....ne govorim o klincima sa 16-17 godina koji su vec poluprofesionalci pa biraju svoj nogometni put i vazu ponude vec o klincu od 14 godina koji ide jos u osnovnu skolu....

Ne radi istra ovo zadnjih 10 godina... nego tek posljednih par... I tu ce izbacit puno vise od nas... Pa dovoljno je rec da nam je Butic najbolji junior  :sta:

Samateh i talib sibi na dvojnoj registraciji u grobnican

K
20.02.2026, 15:42 #680 Last Edit: 20.02.2026, 16:02 by KadOkrenemSe
Saho gol i asistencija za Opatiju protiv Karlovca

Maric s druge strane skinuo zicer

Črno shako mora da igra
Nogometni Expert

Z
Opatija u prva dva kola proljeća, odma dvije pobjede. Izvukli se s dna.
Saho bi mogao dobiti šansu na ljeto u Rijeci.

Ne znam gdje bih stavio. Nije vezano uz našu školu, ali je riječ o mladima.
https://www.novilist.hr/sport/bizarna-utakmica-pionira-odigrana-na-kantridi-grbci-pobijedili-crikvenicu-rezultatom-420/?meta_refresh=true
Što mislite o ovome?
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Meni osobno teski debilizam :bo:

Neki dan slučajno u razgovoru kolega kaže morčići Pomorca kakogod da odigraju, utakmica se registrira s 0:0.

Čitava Skandinavija u mlađim uzrastima koliko pamtim ne igra na rezultat.

Zanima me o čemu sad razmišljaju klinci koji će se uvijek sjećati da su nekad u životu izgubili nogometnu utakmicu 42 razlike.
#navodninavijač

M
Quote from: D2 on 17.03.2026, 17:14Ne znam gdje bih stavio. Nije vezano uz našu školu, ali je riječ o mladima.
https://www.novilist.hr/sport/bizarna-utakmica-pionira-odigrana-na-kantridi-grbci-pobijedili-crikvenicu-rezultatom-420/?meta_refresh=true
Što mislite o ovome?

teski debilizam. ala ako in je vec do tega, mogli su stavit rezultat 3-0 za grbce, pa odigrat prijatejsku z mesanim ekipama - ca ni cilj da mularija igra, nes se navadi a ne da igraju 11 kontra 9... 

Quote from: manigoldo on 17.03.2026, 18:23
Quote from: D2 on 17.03.2026, 17:14Ne znam gdje bih stavio. Nije vezano uz našu školu, ali je riječ o mladima.
Što mislite o ovome?
teski debilizam. ala ako in je vec do tega, mogli su stavit rezultat 3-0 za grbce, pa odigrat prijatejsku z mesanim ekipama - ca ni cilj da mularija igra, nes se navadi a ne da igraju 11 kontra 9... 
Znači nisam jedini koji na to tako gleda.
Da sam trener izvadio bih 2 i odigrao 9 na 9. Ovako su poslane dvije krive poruke djeci.

S druge strane što napraviti s ekipama koje ne mogu skupiti niti 11 igrača za utakmicu (čujem da i rukometaši imaju sličnih problema)? Ovih 9 što je došlo valjda uredno treniraju i stalo im je i isto nije u redu da zbog nekih drugih ispaštaju.
Isto je i s ovim koji igraju protiv njih. Trude se treniraju i sad ne bi trebali igrati jer se ispred njih pojavila "rekreativna" ekipa.
Zar ne bi bilo bolje da se takve ekipe barem za utakmice spoje s ekipama koje imaju isti problem, ako već nemaju 11 igrača ili da djeca ako imaju mogućnost treniraju negdje drugdje?

Problem sigurno nije banalan i vjerojatno ovisi od situacije do situacije, ali ovakve utakmice se ne bi trebale dešavati.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 17.03.2026, 20:40
Quote from: manigoldo on 17.03.2026, 18:23
Što mislite o ovome?
Znači nisam jedini koji na to tako gleda.
Da sam trener izvadio bih 2 i odigrao 9 na 9. Ovako su poslane dvije krive poruke djeci.

S druge strane što napraviti s ekipama koje ne mogu skupiti niti 11 igrača za utakmicu (čujem da i rukometaši imaju sličnih problema)? Ovih 9 što je došlo valjda uredno treniraju i stalo im je i isto nije u redu da zbog nekih drugih ispaštaju.
Isto je i s ovim koji igraju protiv njih. Trude se treniraju i sad ne bi trebali igrati jer se ispred njih pojavila "rekreativna" ekipa.
Zar ne bi bilo bolje da se takve ekipe barem za utakmice spoje s ekipama koje imaju isti problem, ako već nemaju 11 igrača ili da djeca ako imaju mogućnost treniraju negdje drugdje?

Problem sigurno nije banalan i vjerojatno ovisi od situacije do situacije, ali ovakve utakmice se ne bi trebale dešavati.

Načuo sam da je priča još luđa. Ovih 9 je skupljeno zbrda-zdola, čak iz tri različita kluba, u pokušaju da im nekakva ekipa ipak izađe na teren. I nisu pružali nikakav otpor, jer su se vidjeli "prvi i zadnji put". Netko je inzistirao da se utakmica ipak odigra, da se liga "izgura bez skandala". To što je nastao veći skandal... će se pozabit.

Quote from: TIR on 17.03.2026, 18:17Neki dan slučajno u razgovoru kolega kaže morčići Pomorca kakogod da odigraju, utakmica se registrira s 0:0.
Čitava Skandinavija u mlađim uzrastima koliko pamtim ne igra na rezultat.
Zanima me o čemu sad razmišljaju klinci koji će se uvijek sjećati da su nekad u životu izgubili nogometnu utakmicu 42 razlike.
Jasno mi je zašto se to radi, ali...
Iskreno mislim kako je to s ne bilježenjem rezultata malo previše. Znaju djeca jako dobro koliki je rezultat i s koliko su pobijedila ili izgubila. To je malo previše zaštitnički i realno jako ovisi o tome kako se pobjede i porazi prezentiraju djeci. Oboje mogu itekako biti dobro iskorišteni u pozitivnom razvoju. Nije poraz nužno nešto negativno niti pobjeda pozitivno.