Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

I
Ha... davno sam napisao svoje mišljenje.
Prostor Rujevice je idealna lokacija (bila?) za pravi stadion.
Pustopoljina, rub grada i okolice, pristupačno cestama mogućnost izgradnje onog sto tamo je, trening kamp, svi popratni sadržaji da se tako razmisljalo.
Čak i bolji prostor i za neki shopping centar i neboder, dva , tri.
Ono... prostora koliko ces i daj masti na volju.
Ali eto, uvijek je taj uteg Kantride i treba netko imati jakooo velika muda da to presječe ko i sve i ovoj našoj državi.

Inače tko hodočasti Kantridom može primjetiti da je to područje itekako "živo" i nije umrlo.
Kroz AK Kvarner, kroz treninge manjih nogometnih klubova, lučica, plaza.
Moglo se to vrlo lako prepustiti "raji" i ovim "beznačajnim" atletičarima , uostalom nešto kao sto je i na Trsatu na "vojnom" prepušteno

R

I
Ne, zapravo je totalno kontra.

Da se razumijemo,
Nisam u plejadi onih koji dižu transparente i govore NE neboderima.
Ako je to jedini način, ja podržavam odnosno podržavam skroz izgradnju stadiona samo dajem neki svoj sud ili mišljenje kako bi se to izvelo "na zapadu".
I zapravo najlogičnije rješenje, da nema "utega Kantrida" i obećanja.

Zapravo gdje sam ja kontra je taj dio sto će biti sa onima koji taj prostor danas koriste( boli me k za ugostitelje, oni će taj svoj kolač ubrati negdje drugdje, vidim da licitiraju za puno atraktivnije pozicije, kruha gladni nisu). Sto će biti sa drugim sportašima, medju ostalim djecom i iz manjih klubova kao i drugih sportova.
Ali i tu sam diskusiju već prošao, tako da...

Odvojena rasprava o ne-stadion temama, nastavak molim ovdje: Sve što nije gradilište ;) :)
#navodninavijač

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/miskovic-o-cekanju-papira-razmisljati-o-2030-kao-godini-otvorenja-stadiona-kantrida-danas-je-cista-utopija/

Čisto da ostane zabilježena izjava koja vjerujem da dovoljno govori o realnosti...

QuoteOno što kod projekta Kantrida ipak posebno čudi je činjenica da će u ožujku biti punih deset godina od kako se prvi put krenulo u potragu za dozvolama koje prethode gradnji. Na čudi li ipak da je bilo lakše i brže izgraditi mega projekte poput druge cijevi tunela Učka ili doći do početka gradnje riječke marine, a da stadion Kantrida, s toliko velikom emocionalnom komponentom, desetljeće ni naprijed ni nazad.

– Da, tada je plan bio investirati oko 25 milijuna eura da bi se dobilo novi stadion, danas su sredstva potrebna za izgradnju stadiona nekoliko puta veća, a nastavi li se otezati s "papirima", neboderi neće morati imati više od trideset, nego i pedeset katova da bi se – izgradilo stadion, zaključio je Mišković te dodao da je u ovom trenutku razmišljati o 2030. godini kao godini otvorenja novog stadiona čista – utopija.
#navodninavijač

F
Stvarno  :sta:
Muljaju i lažu ne znaš tko više, grad ili Miško. Lani su krajem godine govorili da će papiri biti do kraja ove. Ova je na kraju, a ono ni p o papirima. Čak sada više ni ne spominju nikakav rok niti gdje je zapelo. Piši kuć propalo  :svakacast:

F
Koji seronja. Sta se tocno promjenilo od zadnje njegove izjave kada je rekao da je realno da stadion bude izgradjen, mislim do 2028.?

F
Quote from: Fiume e basta on 20.11.2024, 15:05Stvarno  :sta:
Muljaju i lažu ne znaš tko više, grad ili Miško. Lani su krajem godine govorili da će papiri biti do kraja ove. Ova je na kraju, a ono ni p o papirima. Čak sada više ni ne spominju nikakav rok niti gdje je zapelo. Piši kuć propalo  :svakacast:

*kući

F
Quote from: Fiume e basta on 20.11.2024, 15:05Stvarno  :sta:
Tako je. Stalno sere papiri,papiri.. Neka se izjasni koji se to tocno papiri cekaju i kod koga je zapelo.

K
Ja sam htio Kantridu a drugi nisu dali, i odustajem od te ideje, neka drugi rade, ja neću

Kriva adresa. Treba pitat Filipovica gdje je zapelo i zasto ono sto je obecano prosle godine, a to je promjena GUPa jos nije napravljeno.

05. prosinac 2023
Na službenoj prezentaciji "Multifunkcionalnog kompleksa Stadion Kantrida" koja je izazvala veliko zanimanje medija predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković najavio je da bi ovaj projekt u optimalnoj varijanti mogao biti izgrađen 2028. godine ili 2029. godine.

20. studeni 2024
Zaključio je Mišković te dodao da je u ovom trenutku razmišljati o 2030. godini kao godini otvorenja novog stadiona čista – utopija

Kako u jednoj kalendarskoj godini mogu proći ne samo dvije godine nego i više, obzirom da ni 2030. nema nikakva realna uporišta. A prošle se zime kurčio i sa 2028. godinom. :nisamja:
#navodninavijač

L
Pa ne može Miško promijeniti GUP, nije ni on svemoguć.

L
Quote from: TIR on 20.11.2024, 16:1405. prosinac 2023
Na službenoj prezentaciji "Multifunkcionalnog kompleksa Stadion Kantrida" koja je izazvala veliko zanimanje medija predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković najavio je da bi ovaj projekt u optimalnoj varijanti mogao biti izgrađen 2028. godine ili 2029. godine.

20. studeni 2024
Zaključio je Mišković te dodao da je u ovom trenutku razmišljati o 2030. godini kao godini otvorenja novog stadiona čista – utopija

Kako u jednoj kalendarskoj godini mogu proći ne samo dvije godine nego i više, obzirom da ni 2030. nema nikakva realna uporišta. A prošle se zime kurčio i sa 2028. godinom. :nisamja:
Pa lani je spominjao 2029, a kako se nije ništa promijenilo sada spominje 2030.

K