Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Novi zakon je apsolutna katastrofa, legalizacija divljeg zapada.

...ali jako/iskljucivo pogoduje investitorima, tako da po pitanju Kantride..
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: Boy1da on 11.12.2025, 12:19Novi zakon je apsolutna katastrofa, legalizacija divljeg zapada.

...ali jako/iskljucivo pogoduje investitorima, tako da po pitanju Kantride..

Sulud je zakon. Dozvoljava izvlaštenje ako je tako što potrebno za izgradnju nekog objekta. Drugim rječima, ako nečija kuća na Kantridi smeta radi izgradnje stadiona, može se te osoba izvlastiti. Nadam se da nisam dobro shvatio zakon jer ovo je baš pogodovanje bogatima na uštrb nas malenih. Superhik zakon.

Dobro, izvlastenje uz remuneraciju postoji oduvijek u zakonu i to mi je cak ok kad je regulirano. Inace se dovodis u situaciju di gradnja nor. autoputa moze stekat jer netko nece dat kvarat neiskoristene njive.

Najludji je dio po kojem sada JLS moze odbiti dozvolu, ali ga ministarstvo diskrecijskim pravom overridea. Tu ce biti takvih obrazlozenja i akrobacija za almanahe. I nagledat cemo se svakakvih arhitektonakih cuda. Kuca s tarabama i jelenjim glavama medju kalama i toi toi kockica apartmana maltene u moru.

Quote from: Boy1da on 11.12.2025, 14:38Dobro, izvlastenje uz remuneraciju postoji oduvijek u zakonu i to mi je cak ok kad je regulirano. Inace se dovodis u situaciju di gradnja nor. autoputa moze stekat jer netko nece dat kvarat neiskoristene njive.

Najludji je dio po kojem sada JLS moze odbiti dozvolu, ali ga ministarstvo diskrecijskim pravom overridea. Tu ce biti takvih obrazlozenja i akrobacija za almanahe. I nagledat cemo se svakakvih arhitektonakih cuda. Kuca s tarabama i jelenjim glavama medju kalama i toi toi kockica apartmana maltene u moru.

Nisam još proučio točno što će biti u novom zakonu, ali na pravo override od strane ministarstva pretpostavljam da ostaje slično ovome do sada. Praktički i do sada za složenije građevine, građevine javnog značaja i slično su projekti išli na izdavanje lokacijske i građevinske dozvole u Ministarstvo. Privatni objekti, kuće jel, će vjerojatno i dalje ići na Gradove i Županije. Ali ozbiljno vjerujem da će se prave njuške znati snaći, inače mi osobna i putovnica više ne važe.

Quote from: Boy1da on 11.12.2025, 14:38Dobro, izvlastenje uz remuneraciju postoji oduvijek u zakonu i to mi je cak ok kad je regulirano. Inace se dovodis u situaciju di gradnja nor. autoputa moze stekat jer netko nece dat kvarat neiskoristene njive.

Nije mi to struka pa o tome malo znam, ali zar nije da se do sada izvlašenje vršilo samo za javne potrebe koje financira država (autoput), ali ne i za privatne (npr. stadion koji financiraju Miškovićevi kompići ili još gore hipermarket)? Prema novom sada i privatni mogu tražiti izvlaštenje. To mi se čini problematičnim.

Treba naći mjeru u svemu pa i tome. S druge strane imamo negativan primjer onih par kvadrata na Drenovi koji stopiraju već desetljećima spajanje ceste.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Vado Magnar on 11.12.2025, 17:35

Nije mi to struka pa o tome malo znam, ali zar nije da se do sada izvlašenje vršilo samo za javne potrebe koje financira država (autoput), ali ne i za privatne (npr. stadion koji financiraju Miškovićevi kompići ili još gore hipermarket)? Prema novom sada i privatni mogu tražiti izvlaštenje. To mi se čini problematičnim.

Tako nekako. Daje se Ministarstvu ovlast da klasificira neku privatnu investiciju kao narocito bitnu pa da se na nju primjenjuje pravo izvlastenja kao i za javnu infrastrukturu.

Mislim da sam gledao bar 10-15 vesterna koji pocinju s tom premisom...

Vozi Misko. Ovo kmečanje kontraprotivnih je očekivano. Samo ćeraj karavane.

Jbt, nas čovjek je za zatuc. Ništa mu ne odgovara, uvijek ga žele preveslati velmoze i najbolje da se ništa ne dešava. I tako dodjes do toga da nema tko raditi ništa i uvozimo radnu snagu iz 3. svijeta.

Ma molim te. Samo ćeraj.

R
"Samo za novi nacionalni stadion u Prištini planirano je 250 miliona eura, a ulaganja će se realizovati uoči Mediteranskih igara 2030 koje će biti održane na Kosovu.."

a naši papci se kandidirali 5 puta

U županiji trenutno traje sastanak o potencijalnom natkrivanju Rujevice   

prenosim sa drugog foruma pa ako netko zna više...

K
Pisao sam o tome prije par tjedana, ide istok i sjever sa solarnim panelima na krovu, nadam se i vjerujem sa spajanjem tribina.
To je tada bilo dogovarano.
Čak se spominjao i neki sponzor (ne županija)

I
Priča o tome datira još od 2021. (sa privatnim investitorom).

K

Quote from: ispod stijena on 15.01.2026, 13:11Priča o tome datira još od 2021. (sa privatnim investitorom).

To je bila ona priča s Erste bankom? Zar ne? Ta suradnja se evidentno nije ostvarila.
Baš me zanima što u ovim novim planovima misle izvesti.