26.4 C
Rijeka

Elitni suci na Poljudu, a Mr. Respect Rijeci: Tihomir Pejin sudi Rudeš – Rijeka!

U istom će kolu uz standardne suce iz elitne skupine HNS-a pravdu dijeliti Daniel Siebert, njemački sudac s 13 utakmica u Ligi prvaka u proteklih šest sezona. Ali za “balans” logike i boljitka domaćeg nogometa pobrinulo se peto delegirano ime.

Tihomir Pejin je na prvoligaški travnjak prošli put istrčao 19. veljače 2023. godine, kada je na Poljudu sudio Hajduk – Gorica. Drugoplasirani Hajduk je ugostio tada fenjeraša lige, Goricu Željka Sopića. Nije bilo sudačkih repova nakon tijesne domaće pobjede, ali Pejin je nestao sa svih prvoligaških listi.

Sudio je još jednu utakmicu druge lige u travnju 2023. godine, a početkom ove sezone HNL-a, ispao je iz elitne skupine sudaca. Nakon toga mu se gubi svaki trag. Do prošlog mjeseca.

Nakon zimskih priprema, osvanuo je u tri od mogućih pet kola 1. NL, a sad je kao nagradu dobio utakmicu Rudeša i Rijeke. Kao da nije dovoljno afera…

Lideru će pravdu dijeliti sudac s 3 utakmice prve i 7 druge lige u protekle dvije sezone.

Naravno, Tihomir Pejin u domaćem nogometu poznat je po slučaju respekt, kada je umjesto žutog kartona Soudaniju, čime bi zaradio suspenziju pred derbi Dinamo – Hajduk, pokazao na znak respect. Naknadnu prijavu Gorana Kvalića prihvatio je disciplinski sudac Saša Pavičić-Bekić (danas član NO GNK Dinamo) i dodijelio Soudaniju utakmicu suspenzije. Ali izvanrednom sjednicom komisije za žalbe HNS-a, ista je poništena. Sjetio se toga Dario Župarić sezonu kasnije, kada je požutio s pola minute zakašnjenja na derbiju Rijeka – Dinamo.

Rijeka u Kranjčevićevoj gostuje dva puta sljedeći tjedan: u subotu u 17 sati protiv Rudeša (više o ulaznicama na ovdje) i sljedeće srijede (3. travnja) u utakmici polufinala Kupa protiv Lokomotive. Tijekom reprezentativne pauze, Rijeka je namještala nišanske sprave u 6:0 pobjedi nad Domžalama, pa sudačka delegacija ipak ne bi smjela imati važnu ulogu u dvoboju prve i posljednje momčadi.

Ipak, to delegaciju Pejina ne čini manje čudnom. A pogotovo ne neočekivanom.

Podijeli tekst na mrežama: