RI Mercato 2023

Started by TIR, 06.04.2023, 12:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

18.07.2023, 10:33 #1215 Last Edit: 18.07.2023, 10:34 by Projeto Shalom
Ja nisam ni čitao ništa, dva dana, samo lupio bezveze, mislio sam da je pljuvanje u budućnosti jer Labrovic odlazi! Isprika!
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Z
Quote from: D2 on 18.07.2023, 10:28
Quote from: ZZZZ7777 on 18.07.2023, 09:20Čuo sam za kmečanje unaprijed. Ovdje idemo korak dalje. Ogorčenost unaprijed.😬

Ovisi kako doživljavaš (čitaš) što se napiše. Mnogo puta čitatelj pročita jedno, a pisac aludira na drugo.

Npr. moj post, a nalazi se odmah iznad tvog pa imam za pravo misliti da si direktno aludirao na njega, uopće ne spada u tvoj opis.
Radi se o generalnom osvrtu, na princip prodaje ili stvaranja ekipe, ako se želi neki značajniji sportski rezultat. I taj post se može objaviti prije i nakon svake sezone (zato i spominjem stalnu mantru).
Pažljivim čitanjem vidjet ćeš da to što sam napisao je Rijeka i napravila sezonu dvije netom prije osvajanja prvenstva. Zašto nismo nastavili u istom tonu je prvenstveno bilo do smjene trenera koji su sami trajali manje od te dvije sezone.

Na kraju dozvolit ću si isto tako zaključiti pa se unaprijed ispričavam, ako sam u tome krivo uspio.
Tvoj zaključak o nekim upisima više aludira na tvoju podsvjesnu nesigurnost u ispravnost određenih poteza kluba nego što je moj kmečav ili ogorčen na iste.  8)

Nisam se referirao na tvoj post. Općenito je takva atmosfera na forumu. Ogorčenost unaprijed. Ogorčenost bez razloga.
Činjenica je da se još ništa nije dogodilo, a već imamo gomilu ogorčenih postova. Unaprijed.

Z
Quote from: D2 on 18.07.2023, 10:32
Quote from: ZZZZ7777 on 18.07.2023, 10:19Ne slažem se da hvatamo kupce za rukav i sami nudimo igrače.
To rade ovi sa juga.

Reagiramo isključivo na konkretne ponude kupaca. Ako je dogovor blizu razumno je sačuvati igrača. Naravno da se skoro gotov posao može i izjaloviti.
Nismo mi baš toliko jadni niti nam je upava glupa .
Hmmm,.... možda si u pravu , a možda i nisi. Isto se odnosi i na lako moguće krivi površni dojam/zaključak s obzirom što se piše i govori.
Samo da se razumijemo nitko nije napisao i rekao da je uprava glupa, nije lijepo stavljati ljudima riječi u usta.

Naravno da nitko nije izričito napisao da je uprava glupa. Sveukupni dojam je da da klub vode nesposobni i glupi ljudi i da nije ovih znalaca opće prakse, sve bi već odavno otišlo u dragi k...c. to je moj dojam kada čitam postove
A klub živi najuspješnijih 10 godina u povijesti.

Tesko zakljucivat bilo ca prej nego ca ni pocnemo sezonu, zna se od cega zivimo. Bar je transparentno i posteno, za razliku od drugeh. A Labrovic po mene vredi nan puno vise od 2 i pol mil euri.

+ Svaka cast adminu na portale i detaljnemi analizami, napokon neki nes pametno pise o najdrazen nan klube, a da ni klasicno novinarsko pretakanje z praznega va suplje.  :svakacast:
Zivi za taj osjecaj...

Quote from: ZZZZ7777 on 18.07.2023, 10:36Nisam se referirao na tvoj post. Općenito je takva atmosfera na forumu. Ogorčenost unaprijed. Ogorčenost bez razloga.
Činjenica je da se još ništa nije dogodilo, a već imamo gomilu ogorčenih postova. Unaprijed.
A to, ma nemoj to uzimati previše k srcu. Svi će ovdje malo nešto tamnije napisati iz osobnog straha da Rijeka ne bude jača i bolja, to ti je navijačka samoobrana od uspjeha.  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Nije nikakva tmurna atmosfera.

Raspravljamo civilizirano o "što ako" - da smo tu samo za komentiranje već gotovih radnji, bila bi 2 upisa na forumu tjedno: mišljenje, protumišljenje i pozdrav.

I ne vidim nikakve negative već čista realnost. Ne možeš mi ozbiljnog lica reći da ćemo bez ijednog problema u 24h moći nadomijestiti najboljeg igrača i najboljeg strijelca iz prošle sezone. Prvog sa njegovom dvogodišnjom rezervom, a drugog sa napadačem iz 4. njemačke lige (da se poslužim indexovim riječnikom).
#navodninavijač

A
Evo Novi list prenosi da Frigan ima ponudu od 5,5 mil od Westerloa šta sam pred tjedan dana rekao

https://twitter.com/StianWahl/status/1680929124142006273

Ipak ništa od Santosa, na lječničkom je u norveškom Bodo/Glimtu.
#navodninavijač

I
Quote from: D2 on 18.07.2023, 08:48Moram priznati da me trenutno više zanimaju (brinu) ti odlasci, nego dolasci.
Ponovit ću moju bezvremensku mantru još sa starog foruma, mislim da joj je to na ovom premijera.
Bitno je zadržati ekipu 2-3 sezone i uz normalan rad, s prosječno "normalnim" trenerom, dolazi se do slikovito "Kekove Rijeke" ili recimo do onih prošlogodišnjih švedskih krkana.
Moja je želja da zadržavamo standardne igrače u sustavu treninga i ekipi minimalno 2 pune sezone uz stalnu nadogradnju prema planu sportskog direktora i trenera. Nema boljeg "pojačanja" od uigravanja ekipe na duži rok.

Ovako... to što si napisao djeluje nekako logično, ali si stavio primjer pa...

Kek je svake godine mijenjao 15 igrača(bubnuo broj) onda imao show za javnost da ima kolodvor. Prvi, pišem velikim slovima PRVI put kada je ušao u sezonu sa nositeljima igre iz prošle sezone i kad mu realno nije bio kolodvor dogodio se - otkaz... Riječi su u Gorici kad su ga navijači molili da ostane "ti ostani , oni neka idu", rekao je : "dečki ne mogu više".

To je to...Ljudi smo mi, igrači, treneri, to je živo tkivo, nismo predmeti i glava "radi". Nije to više 90ta godina i da će Maldini cijelu karijeru biti u Milanu, a Totti u Romi.
Jebiga, tada si išao kupiti mašinu i kupio si Končar, tko je bio malo imućniji imao je Gorenje, tko je bio pomorac ili njegov prijatelj preko povlastice je ubrao Philips. Sad ima toliko izbora da se izgubiš u najmanjoj sitnici, čak i ti razno razni načini plaćanja te omogućavaju da odeš u "crveno".

Da ne odemo van teme.
To što ti govoriš, dugoročnost ekipe , uigranost. Tempi passati... A i iskustvo govori da to nije razlog uspjeha. ČAk iskustvo govori da probranih prvih 11 uz 3-4 rotacijska igrača su zalog za uspjeh. Nisu potrebne poduplane pozicije  ;)

Quote from: TIR on 18.07.2023, 11:07https://twitter.com/StianWahl/status/1680929124142006273

Ipak ništa od Santosa, na lječničkom je u norveškom Bodo/Glimtu.

Znači rubrika Nesuđeni :(

Što imaju dnevno.hr i nepresusan.com zajedničko? Fejk njuz o Rijeci! :)
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Z
Dobro da je ovaj Santos otpao... Nemam pojma o njemu ali dojam je da nije taj...

Mene više kopka da li naši prate Vidovića...

Gabi vrijeme je...

T
Quote from: D2 on 18.07.2023, 08:48Moram priznati da me trenutno više zanimaju (brinu) ti odlasci, nego dolasci.
Ponovit ću moju bezvremensku mantru još sa starog foruma, mislim da joj je to na ovom premijera.
Bitno je zadržati ekipu 2-3 sezone i uz normalan rad, s prosječno "normalnim" trenerom, dolazi se do slikovito "Kekove Rijeke" ili recimo do onih prošlogodišnjih švedskih krkana.
Moja je želja da zadržavamo standardne igrače u sustavu treninga i ekipi minimalno 2 pune sezone uz stalnu nadogradnju prema planu sportskog direktora i trenera. Nema boljeg "pojačanja" od uigravanja ekipe na duži rok.

Za one kojima se sada roji u glavi, "svi su na prodaju", "živjeti se mora", "Rijeka mora prodavati da bi postojala" i sve slične, ... da mora se prodati. No, ako se želi sportski rezultat onda prodaješ bitnog standardnog igrača samo u trenutku kad zaista, iznebuha sleti "nemoralna" ponuda. Kad je novac zaista toliki da ti bitno, na bolje, mijenja ambicije i situaciju u klubu. Sve ostale prodaje sigurno nisu na razini "napišite Rijeka ne- mora prodavati".

Vezano za aktualni trenutak. Ne može me nitko uvjeriti da ova prodaja Frigana (Labrovića?) nije u rangu, gdje mi želimo "uvaliti" igrača, jer sve ove cifre koje se spominju i razne "udavače" je ništa drugo do aukcija u kojoj je Frigan izložbeni primjerak.
Početna cijena je 6M, imamo li ponudu? Imamo, gospodin u trećem redu 3,5M. Tko daje 4? Četiri, dama u prvom redu. Imamo li 4,5? Imamo, preko telefonske linije 2. Tko daje 5? ....
i tako dalje, i tako dalje...

Je li do ikoga došla vijest tipa došli su XYZ i rekli mi bi malog za 6, 8, 10, 12 nebitno? Vjerujem da nije bilo toga. Znači, mi smo ga stavili u izlog i zavezali etiketicu s cijenom. Po meni to nije NE MORAMO.

Kratki komentar:  D2 potpuno si u krivu. Čini se da nisi baš svjestan pojmova poput; financijskog planiranja, isplata plaća, vraćenja rata kredita. Čini se da si upoznat samo sa sportskom stranom priče, koja je samo jedna strana medalje, postoji cijelo brdo zahtjevnih odluka iza toga. Iako da osnova je sportski rezultat.

Na šezdesetoj i nekoj stranici imaš osvrt kako danas HNK Rijeka funkcionira uz površnu analizu financijskih izvjesca za 2022 godinu.

Pogledaj malo, i ponudi odgovor kako bi održao opstojnost kluba u narednih dvije sezone, a da ovo ljeto ne prodaš nikoga?
Molim konkretan odgovor i primjer, da si ti danas na mjestu DRSa što bi napravio? I kako bi našao 14 milijona za slijedecu godinu. Potkrepi primjerima

Z
Mi smo prošli sezonu posrnuli...
Sada vidimo Ajax se "raspada"... Ajax mi se činio neuzdrmljiv klub.
Prije koju sezonu Arsenal u zoni ispadanja....spasio se...nakon toga borba za naslov...
Oponašajmo Arsenal!

Quote from: ispod stijena on 18.07.2023, 11:08...
Da ne odemo van teme.
To što ti govoriš, dugoročnost ekipe , uigranost. Tempi passati... A i iskustvo govori da to nije razlog uspjeha. ČAk iskustvo govori da probranih prvih 11 uz 3-4 rotacijska igrača su zalog za uspjeh. Nisu potrebne poduplane pozicije  ;)
Govorimo isto. Nisam napisao da nam treba istih 11 biti 5 godina bez promjena.
Ovo što si zadnje napisao je baš na tragu onog što i govorim. Standardizacija ekipe. To što smo mi kod Keka i što kao uvijem imamo "kolodvor" je dosta varljiv podatak. Realno nisu Keku nikad otišla više od 2 ključna igrača da ih sam Kek ili klub već nisu bili prekrižili uz možda još jednog koji je to sam isforsirao.

BTW To što je Kek tad otišao je bilo jer se i on možda malo zasitio Rijeke (5 i pol godina) nema veze s igračkim kadrom.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

18.07.2023, 11:41 #1229 Last Edit: 18.07.2023, 11:50 by D2
Quote from: toñito on 18.07.2023, 11:19Kratki komentar:  D2 potpuno si u krivu. Čini se da nisi baš svjestan pojmova poput; financijskog planiranja, isplata plaća, vraćenja rata kredita. Čini se da si upoznat samo sa sportskom stranom priče, koja je samo jedna strana medalje, postoji cijelo brdo zahtjevnih odluka iza toga. Iako da osnova je sportski rezultat.

Na šezdesetoj i nekoj stranici imaš osvrt kako danas HNK Rijeka funkcionira uz površnu analizu financijskih izvjesca za 2022 godinu.

Pogledaj malo, i ponudi odgovor kako bi održao opstojnost kluba u narednih dvije sezone, a da ovo ljeto ne prodaš nikoga?
Molim konkretan odgovor i primjer, da si ti danas na mjestu DRSa što bi napravio? I kako bi našao 14 milijona za slijedecu godinu. Potkrepi primjerima
Sve 5.
E sad,... neću o nekim stvarima što i koliko sam svjestan i upoznat  8)  Uvod je malo onako s visoka, površan ali OK.

Nisam nigdje napisao da nema prodaje i da se mora zadržati cijela ekipa. Kako si to uspio iščitati iz onog što sam napisao?
Da baš ne ponavljam sve u "šešnajst" pa ću probati vrlo kratko sumirati onaj financijski dio kojeg si spomenuo.
Znači klub svaku sezonu ima prodaju igrača na koje on sam ne računa, igrača kojima će možda uskoro isteći ugovori itd., a za koje je svjestan da se sami više ne vide tu. Isto tako sam napisao da ćeš prodati igrača koji ti je bitan ako ti sleti "nemoralna ponuda" i za koju ti procijeniš da ćeš tom prodajom ostvariti više i bolje što u sportskom što u svim ostalim segmentima postojanja kluba iako ti je možda na prvu i teško nadomjestiva.

E sada kad me pitaš za konkretno ipak ću biti konkretan, ali ne kako si to ti zamislio no nadam se da ćeš razumjeti o čemu cijelo vrijeme govorim.
Možemo postaviti tvrdnju o tome da će se jedino prodajom Frigana uspjeti zatvoriti financijski plan. No izjava "ne moramo prodati Frigana" nije moja i ta izjava je valjda bila potkrepljena nekom klupskom računicom.
Moja računica kojom bih ti trebao nešto pokazati i time dokazati neku svoju stručnost, imanje pojma o čemu govorim ili nešto treće je pak rekli bi malčice pretenciozna jer eto ja bih tu na forumu trebao ispasti pametniji i objasniti nekome iz kluba tko je to izjavio da je to itekako moguće. Nije li tako?
Uostalom ja i ti (osim ako nisi direktan učesnik transakcija igrača) možemo stavljati kakve god hoćemo cifre na prihodovnu i rashodovnu stranu, igrati se brojkama, planirati ali sve to je mačku o rep.