RI Mercato 2023

Started by TIR, 06.04.2023, 12:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Neka ne donesu ni 3 i pol - nek donesu 3. Toliko skupa mislim da ipak vrijede, nisam valjda toliko nerealno rozaočale van stanja na tržištu. Pa nisu to neki fuš igrači, Selahi pogotovo. Ciljano si doveo zamjene za njih, pretpostavljam da oni imaju prednost prema van. Da je klub u besparici, ni Frigan ni Hodža ni Labrović ne bi danas bili ovdje i dalje. OK postoje neki dugovi koji se trebaju namiriti i izgledno je da kroz Frigana i još dvojicu to pokrivaš i još ostaješ u plusu, sa hrpom igrača koji su također uskoro spremni za prodaju. Ali nećeš valjda svih "odjednom", nakon vikanja kako je sve mirno, stabilno i sigurno i davanja dojma da se radi maksimalno planski i ciljano.

Dakle ono što me zanima jest - kad se spušta rampa u svrhu sportskog uspjeha nad financijskim?
Ja želim da je po pitanju stožernih igrača (Frigan, Hodža, Labrović) to nakon odlaska Frigana. Po pitanju prvotimaca (Selahi, Ampem, Galešić, Banda, Veiga, Djouahra) nakon prvog, ili prvog i drugog. Nisam dobio dojam da ćemo ove sezone u nekakve rasprodaje, a ako imaš ikakvog interesa za spomenute na odlascima, valjda ćeš pokušati realizirati te transfere prije prodaje kapetana. A 18.7. nije nikakav paf datum, do kraja roka je još mjesec i pol, i tek sad se stvari zakuhtavaju jer obično jedan transfer forsira drugi i tako u krug, nije da klubovi magično dobiju hrpu novca 1.7. niotkud.
#navodninavijač

Quote from: armada on 17.07.2023, 17:36Ma stoji što kažeš D10S, ali Pandura smo primjerice prodali za nekih 2M ako se dobro sjećam i to pred 3 godine...uz trenutne inflatorne pritiske to je gotovo identična vrijednost ovoj za Labru, a vrlo dobro znamo što nam trenutno Labra znači. Pandur nam u tom trenu nije niti približno značio. Da ne spominjem kako se tvrdi da prodavati ne-mo-ra-mo. Čini se da je ta izjava neistinita ako nam prodaja Selahija, Frigana, Vukčevića, Krešića i eventualno još nekog neće zatvoriti bađet :(
Samo ispravak, Pandur je otisao za cifru od oko 900 tisuca eura, s bonusima je moglo doći do 2 miliona otprilike.

Zanimljivo mi je kako se na svaki clanak o novim ponudama za Frigana purgeri uzjebu  8) . Neki su jos uvijek uvjereni kako ce on ipak zavrsiti u dinamo. Arogantna gamad.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Z
sad na 24 sata pise : Norvezani preotimaju Rijeci brazilskog napadača  ;D  ;D  ;D

I
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 18.07.2023, 14:38Zanimljivo mi je kako se na svaki clanak o novim ponudama za Frigana purgeri uzjebu  8) . Neki su jos uvijek uvjereni kako ce on ipak zavrsiti u dinamo. Arogantna gamad.

Meni je još zanimljivije što južnjaci muče.

Ono...propada im cijela filozofija o kombijima i igračima...Ali. Daleko je još to od gotovog  ;)

Z
Stjepan Mati se pomirio da Frigan nejde u dinamo ( iako je to Friganova najveća  želja)

M
Stjepan Mati izbacio novu bljuvotinu o transferu Frigana.
Miško zlikovac jer svi su htjeli da ide u dinamo, obitelj,on,vrtlar, čistačica u zgradi, od braticeve žene polubratova mala, ali svi, samo još nije napisao i cijeli forum "Nepresušan " ,ali Miško poput Ivana Draga hladno rekao Njet.
Stjepane poserem ti se u čarapu.

18.07.2023, 18:02 #1252 Last Edit: 18.07.2023, 18:05 by Silvio Dante
Mislim da se dobar dio novinara, "novinara", a i vas tu razbacuje s milijunima. Ja ne znam gdje vi gledate i što gledate ali ja vidim tržište koje uopće nije živo, gdje je transfera nikad manje, gdje je živog novca nikad manje, i ako na stranu stavimo efekt Saudijaca, Amerikanaca i sličnih cirkusa, nije pretjerano reći da je nogomet u teškoj recesiji. Što to tek znači za klub ranga Rijeke koji i inače nije poznat po ne znam kakvim ludorijama i plesu milijuna, i koji financijski preživljava kako preživljava, ne moram ni precizirati valjda.

Mislim da se pretjeruje sa očekivanjima, mislim da se podcjenjuju neki iznosi koji se spominju i da dobar dio ljudi nije svjestan financijske sitaucije u kojoj mi živimo. Situacije u kojoj je klub izašao iz corona perioda, u kojoj se Europu nije dohvatilo 3 godine, u kojoj se ispalo već drugu godinu zaredom iz ligaškog top-a 3, a u sezoni za nama klub je više od pola sezone proveo u društvu Gorice i Šibenika. Očekivati ne znam kakve iznose u tim i takvim okolnostima jednostavno nije realno.
Iz hnl-a ne znam da imamo ijedan pažnje vrijedan jaki transfer. Dinamo mjesecima bezuspješno pokušava plasirati ljude koji su prije pola godine imali zapažene role na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri.

Mi smo tog Labrovića doveli za 0 ( nula) kuna. Transfer iz Rijeke, kluba koji je pozicijom tu di je, u okolnostima u kojima je, nakon dvije sezone za 2,5 mil.€, meni je više nego dobar posao. Ako je u priči još i klub iz Bundeslige, tko sretniji od mene. To je transfer u rangu Smolčićevog. Top liga, top uvjeti za igrača, top preporuka za Rijeku i njen rejting. Zamjenu ćemo naći, nećemo, to je sad druga strana medalje i pitanje koje direktno ne mora biti vezano na ovo.

Rekoh, mislim da se svi skupa debelo razbacujemo iznosima, željama, zato apeliram da se svi skupa skockamo i vratimo u realnost. Od svih pustih priča i naklapanja, svi ti igrači su još uvijek tu, a Rijeka nije napravila niti jedan izlazni transfer. Sredina je 7. mjeseca. Kad napravi, kad dođe do realizacije, bit ćemo svi skupa malo pametniji. I moći ćemo nešto kategorički reći. I ocijeniti u krajnjem slučaju, vrhunskim poslom, prolaznom ocjenom ili lošim poslom.

T
Quote from: Silvio Dante on 18.07.2023, 18:02Mislim da se dobar dio novinara, "novinara", a i vas tu razbacuje s milijunima. Ja ne znam gdje vi gledate i što gledate ali ja vidim tržište koje uopće nije živo, gdje je transfera nikad manje, gdje je živog novca nikad manje, i ako na stranu stavimo efekt Saudijaca, Amerikanaca i sličnih cirkusa, nije pretjerano reći da je nogomet u teškoj recesiji. Što to tek znači za klub ranga Rijeke koji i inače nije poznat po ne znam kakvim ludorijama i plesu milijuna, i koji financijski preživljava kako preživljava, ne moram ni precizirati valjda.

Mislim da se pretjeruje sa očekivanjima, mislim da se podcjenjuju neki iznosi koji se spominju i da dobar dio ljudi nije svjestan financijske sitaucije u kojoj mi živimo. Situacije u kojoj je klub izašao iz corona perioda, u kojoj se Europu nije dohvatilo 3 godine, u kojoj se ispalo već drugu godinu zaredom iz ligaškog top-a 3, a u sezoni za nama klub je više od pola sezone proveo u društvu Gorice i Šibenika. Očekivati ne znam kakve iznose u tim i takvim okolnostima jednostavno nije realno.
Iz hnl-a ne znam da imamo ijedan pažnje vrijedan jaki transfer. Dinamo mjesecima bezuspješno pokušava plasirati ljude koji su prije pola godine imali zapažene role na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri.

Mi smo tog Labrovića doveli za 0 ( nula) kuna. Transfer iz Rijeke, kluba koji je pozicijom tu di je, u okolnostima u kojima je, nakon dvije sezone za 2,5 mil.€, meni je više nego dobar posao. Ako je u priči još i klub iz Bundeslige, tko sretniji od mene. To je transfer u rangu Smolčićevog. Top liga, top uvjeti za igrača, top preporuka za Rijeku i njen rejting. Zamjenu ćemo naći, nećemo, to je sad druga strana medalje i pitanje koje direktno ne mora biti vezano na ovo.

Rekoh, mislim da se svi skupa debelo razbacujemo iznosima, željama, zato apeliram da se svi skupa skockamo i vratimo u realnost. Od svih pustih priča i naklapanja, svi ti igrači su još uvijek tu, a Rijeka nije napravila niti jedan izlazni transfer. Sredina je 7. mjeseca. Kad napravi, kad dođe do realizacije, bit ćemo svi skupa malo pametniji. I moći ćemo nešto kategorički reći. I ocijeniti u krajnjem slučaju, vrhunskim poslom, prolaznom ocjenom ili lošim poslom.

Sjedi 5  :neretljak:

A
Quote from: Silvio Dante on 18.07.2023, 18:02Mislim da se dobar dio novinara, "novinara", a i vas tu razbacuje s milijunima. Ja ne znam gdje vi gledate i što gledate ali ja vidim tržište koje uopće nije živo, gdje je transfera nikad manje, gdje je živog novca nikad manje, i ako na stranu stavimo efekt Saudijaca, Amerikanaca i sličnih cirkusa, nije pretjerano reći da je nogomet u teškoj recesiji. Što to tek znači za klub ranga Rijeke koji i inače nije poznat po ne znam kakvim ludorijama i plesu milijuna, i koji financijski preživljava kako preživljava, ne moram ni precizirati valjda.

Razlog više da se lova namakne od unosnijih natjecanja  :P

Zanimljivo, ja primjećujem da je nekakav Mirlind Daku prodan za navodnih milijun i pol eura, a nekakav Bakrar za 2 milijuna. Nije baš besparica iako još ne pršti sve od prodaja. Ali nije da nitko nema za ništa.
#navodninavijač

M
Meh, mene iskreno više dira što "objektivni " novinar sa slikom maksimirskog sjevera daje objektivne razloge zašto bi Frigan trebao finit u mordoru, i ne miri se time što ovaj ne dolazi.
O milionima (prodaji) mi je glupo raspravljati jer to ne ovisi o jednom faktoru.

Z
Quote from: Zelko Maler on 18.07.2023, 12:50Primarno je da se ne prodaju/diraju Hodža i Nediljko, ostalo je ok.

Vukčević, Selahi i Frigan bi trebali riješiti bađet. Također tu je još i Ampem,  lova od europe i tv prava, ali primarmo je da ovi dva gore nejdu nigdje.

Što se dolazaka tiče, švapska Rijeka in the making:

Frigan- Marić ili Matanović zamjene
Lw- Vidović posudba
Rb- Jozo Stanić

Sve 5.
Jedino što ne možemo utjecati na to za koje će igrače doći ponuda i kada.

Ovo je dobar primjer koliko je toga izmišljeno. Ja sam ga prvi spomenuo isključivo na temelju podcasta na A1 gdje je Jakir najavio mladog igrača iz BiH, nahvalio usput slobodnog Santosa, a kasnije rekao i da trebamo lijevo krilo.

Pet dana kasnije to zagugla neko Oslobođenje, prenese još par njih, i stvori se "glasina". Na kraju 24sata jedva dočeka stavit naslov da je Bodo oteo igrača Rijeci... Ne tvrdim da nije bilo kontakta dakako, ali ako se pozivaju na nas tj ako je samo na temelju članka kod nas, a da nitko nije išao provjeriti s igračem, menadžerom, klubom, sve je jasno. Savršen primjer.
#navodninavijač