RI Mercato 2023

Started by TIR, 06.04.2023, 12:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Naravno da je navijačima drago da klub dobro posluje. To se prati onako sa distance neutralno. Ne zamaram se time jer nije naša briga. Postoji netko tko se brine za svoje vlasništvo.

A
Quote from: ri5gile on 19.07.2023, 21:59ma samo neka ode više... dali će to biti kina ili Milan, 2M ili 5... bmk
samo neka završi
onog trenutka kada nije ulazio u prijateljskim moje zanimanje za njega je palo za 90%, ovih 10% je znatiželje reda radi kao i za sve bivše igrače
stvarno ružno zvuči, mali nije ni kriv ni dužan ali..... Samo Rijeka

mene puno više brine šta mi ulazimo u prvu utakmicu s B planom napadača, a vjerojatno i prvu europsku
Točno to ja razmišljam već neko vrijeme. Neka se sve vise završi jer ulazimo u bitno razdoblje bez tih igraca a i bez pojacanja

Quote from: Zelko Maler on 19.07.2023, 20:32svaka čast, čovjek u 6 i pol min ništa nije rekao, takva vještina meni treba za posao.

Ajde nije baš da ništa nije rekao, pred kraj videa sam skužio da Brazilac definitivno ne dolazi.

Ne nužno. Ipak je Santos odigrao godinu dana u Bosni, naučio jezik i prilagodio se Balkanu. Ne bi njegova prilagodba bila preteška.
btw... interview s DRS je po meni interesantan. Ok, mi više manje sve to što je rekao znamo preko foruma. Ali nije njegov "nastup" namijenjen samo nama. Informiraju se i drugi. Dobra je ta komunikacija prema van da stupe u kontakt s navijačima. Tako se radi u ozbiljnim klubovima.
Btw... novum bi mogao biti Friganov status: iako smo svi slutili da ide, do danas nismo imali definitivinu potvrdu. Nadali smo se obratu. Ali, sada je to kristalno jasno. Frigan odlazi and that's it.

Sve u svemu zanimljiv interview, da čujemo malo kako DRS diše i kako se glasa. :)

I
Kaže Darko Ajmo Rec Sudar kako imaju spremnu zamjenu za Frigana i to iz HNLa.
Hm!?
To ili je neko iz Belupa ili je Jan Mlakar  ;)

Nisam ga skuzio da je iz HNL. Eventualno da ima ve  iskustvo HNL-a i ne treba dodatnu adaptaciju.

A ako je iz HNL-a, sramota je da ikome na pamet padne netko iz SB ili Mlakar prije nego jedan i jedini Grof Kule.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

#degenerik

I
Šta nije Kulen kao u USA?

Inače a pro po Frigana.
Sad se brinemo oko odštete.
Mislim da je najbitnije od svega da nije završio u Dinamu gdje je već bio kao rješena prica.
A i mi kao klub smo pokazali dostojanstvo i respekt prema dečku sto nije završio u Arabiji zaboravljen kao wunderkind Biuk koji je morao u SAD pod pritiskom Bogdanovicevih pozajmica...

Quote from: ispod stijena on 19.07.2023, 23:31Šta nije Kulen kao u USA?

Spominjalo se ko opcija, al cini se da je jerfra jos tu.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Ja bin rado da Ivanovic zajno bude novi prvi napadac, ko ca je i Frigan, mlad i motiviran, svojevremeno. Na pripremami mi je zgledal fizicki mocno i dovoljno kvalitetno. Ne bi ga badave spominjal i hvalil profa nekoliko puti. A ako je se va glave na meste, najbrze ce tako i napredovat.

Naravno najrealneje je da ce na pocetke ulazit z klupe. :bo:
Zivi za taj osjecaj...

T
20.07.2023, 00:12 #1360 Last Edit: 20.07.2023, 00:14 by toñito
Da više prođemo tog aktualnog Ampema.  :svakacast:

Dečko je top, za tranzicijski nogomet stvoren. Jedan od rijetkih afrikanaca sa donekle taktičkom posloženosti u glavi. Cijela liga ga je imala na pladnju i svi su smatrali da je prosječan, Mance ga je uzeo i zaradio 2M na njemu. Ista stvar kao i sa Heberom, tu je na pladnju a samo Rijeka nema predrasude prema nerazvikanima igračima iz HNLa. Pogledajte brojke poput progresivna dodavanja, predasistencije, osvojeni metri, osvojeni defanzivni dueli, uključenost u razvoj kontra napada - Ampem je vrh. A toga nema u brojkama.

Ono šta se kod Ampema zaboravlja je da je to karakterno odličan igrač za svlačionicu, nije nikada imao problem sa nikim. Nema problem ega i nije seljak, a nogometno je svoje napravio u Rijeci. Što je pjesnik htio reći? Uz nogometne vještine koje mogu biti bolje, osrednje ili loše ali kada uzimaš igrača gledaš karakter i psihologiju. Nekad će prosječni igrač timu dati više od vrhunskog talenta sa glavom u banani.

Koja je razlika između Palikuče i Jakirira & DRS? Palikuča je gledao WyScaut i Driblab i radio zaključke. Dok sadašnja ekipa nakon šta se pogleda WyScaut, Driblab i pokoji video koji menađeri dostave Čulini i njemu, slijede razgovore sa igračima. I to je doslovce "razgovor za posao" i ti kroz razgovor upoznaješ covjeka i igrača, koji ti treba.

Tako da sumirano; Ampem je imao svoju poziciju u svlacionici a to nije bilo samo na temelju brojki. Bio je momčadski igrač, a to je svakom treneru bitno.

S
Quote from: toñito on 20.07.2023, 00:12Koja je razlika između Palikuče i Jakirira & DRS? Palikuča je gledao WyScaut i Driblab i radio zaključke. Dok sadašnja ekipa nakon šta se pogleda WyScaut, Driblab i pokoji video koji menađeri dostave Čulini i njemu, slijede razgovore sa igračima. I to je doslovce "razgovor za posao" i ti kroz razgovor upoznaješ covjeka i igrača, koji ti treba.

Razlika je u tome što je Palikuća nogometni šarlatan, nema gotovo nikakvog znanja o sastavljanju sportske ekipe, a odlučivao je o dovođenju igrača sam, bez ikakvog sudjelovanja s stručnim stožerom ili ne daj bože trenerom. Fiks ideja našeg presidentea je godinama bila (od sezone dupla kruna) - tehnički direktor dovodi igrače, trener radi s igračima kakve dobije.
Ako je trener odgovoran za sportske uspjehe, izgled i postavljanje igre i pripremu igrača za prodaju, jedino logično je da je trener alfa i omega pri dovođenju igrača, jer samo on ima viziju koga i kakvog igrača treba za uklopiti u igru i ekipu. Unutar financijskih okvira. Tako je u svim klubovima, napokon je tako i u našem.
To je velika, tektonska promjena. Presidente se sigurno jako nervirao kad su ga njegove odluke vratile na početne postavke.  ;D       

Quote from: Snowcrash on 20.07.2023, 02:41
Quote from: toñito on 20.07.2023, 00:12Koja je razlika između Palikuče i Jakirira & DRS? Palikuča je gledao WyScaut i Driblab i radio zaključke. Dok sadašnja ekipa nakon šta se pogleda WyScaut, Driblab i pokoji video koji menađeri dostave Čulini i njemu, slijede razgovore sa igračima. I to je doslovce "razgovor za posao" i ti kroz razgovor upoznaješ covjeka i igrača, koji ti treba.

Ako je trener odgovoran za sportske uspjehe, izgled i postavljanje igre i pripremu igrača za prodaju, jedino logično je da je trener alfa i omega pri dovođenju igrača, jer samo on ima viziju koga i kakvog igrača treba za uklopiti u igru i ekipu. Unutar financijskih okvira. Tako je u svim klubovima, napokon je tako i u našem.
To je velika, tektonska promjena. Presidente se sigurno jako nervirao kad su ga njegove odluke vratile na početne postavke.  ;D       
Pa nije baš tako da je to ispravno i logično, pogotovo akpo pogledaš kontekst da je Jakir mogao postati izbornik BiH. I što onda?
Dovukao igrače, klub potpisao ugovore na 3,4 godine s njima i što sad? Dođe drugi trener, on hoće drugih 6,7 igrača, klub ih dovede, potpiše ugovore opet na 3, 4 godine, trener ode nakon sezone, dvije, dođe 3. trener... A ti imaš sad 15 igrača, one od prvog i drugog trenera sa ugovorom na još godinu dvije.

F
Quote from: Boy1da on 19.07.2023, 23:14Nisam ga skuzio da je iz HNL. Eventualno da ima ve  iskustvo HNL-a i ne treba dodatnu adaptaciju.
Mozda Mirko Maric...

Ako dovodimo napadača iz HNL-a Kulen nije loš izbor.
Dečko zadnje tri godine stalno napreduje, protekle godine za lokomotivu 9 golova + 6 asist (sudjelovao je u trećini njihovih golova), prethodne 10 golova.
Ima 23 godine i još prostora a vjerovatno i volje za raazvoj. Ako ovako nastavi kod nas za dvije godine ga utopimo za solidnu lovu.
A mislim da mu nebi smetalo biti druga violina ako Ivanovića krene.
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku