10.5 C
Rijeka

Zaljev seli u Slavoniju: Rijeka prodala više od 500 gostujućih ulaznica

Rijeka će u subotu prvi puta igrati na Pampasu. Domaći nogometni fanatici posljednji novi stadion vidjeli su pred osam godina – Rujevica je otvorena u kolovozu 2015.g. Navijači Rijeke jasno moraju u prošlost do 2010. godine, kada je obnovljen pulski Aldo Drosina. Napokon će i Primorci dočekati ugođaj europskog nogometa na ligaškom gostovanju, kako oni pred TV ekranima, tako i oni uživo.

A njih će biti više od pet stotina! Gostujući sektor Pampasa prima 735 gledatelja, a Osijek u prodaju pušta minimalnih 5% kapaciteta stadiona, što je 650 mjesta. Jučer – na radni četvrtak – mnogi su odbrojavali broj slobodnih mjesta koji je padao svakim satom.

Broj preostalih ulaznica zaustavio se danas na 132*: prodano je 518 ulaznica.

*u trenutku objave teksta

Pola tisuće Riječana će u subotu krenuti put Slavonije i bit će to najmasovnije gostovanje Rijeke u Osijeku. Šampionska sezona na Gradskom vrtu u veljači dosadašnji je rekorder: tu je utakmicu gledalo oko 430 ljudi na tadašnjem sjeveru.

Slaba forma u Osijeku

Točno pet godina prošlo je od posljednjeg ligaškog slavlja Rijeke u Gradskom vrtu: na današnji dan je Antonio-Mirko Čolak postigao dva pogotka i Bišćanovu Rijeku doveo do pobjede. Zanimljivo da je i tada Zoran Zekić sjedio na klupi domaćina, a Alen Grgić bio je pored njega.

U sljedećih devet gostovanja, Osijek je pobijedio čak sedam puta, a oba ovogodišnja završila su rezultatom 1:1. Zanimljivo da je u čak pet navrata Rijeka završila utakmicu s igračem manje: isključivani su Pavičić, Galović, Arsenić, Abass i Galešić. Tradicija slabih rezultata u Slavoniji djelomično je razbijena u Kupu 2021., kada je debitant Goran Tomić golovima Murića u polufinalu izbacio najjači Osijek u proteklih dvadesetak godina.

Sutra se očekuje povoljniji rezultat od uobičajenih: Rijeka ima devet bodova više (i utakmicu manje) od Osijeka, koji ne zna za pobjedu već četiri utakmice u nizu. Sličnog su mišljenja kauč-treneri u Coppa Indeficienter, koji u velikoj mjeri očekuju rezultat posljednjeg uspjeha, 1:2.

Za sve zainteresirane koji još nisu ugrabili svoje mjesto, ulaznice možete kupiti još danas do 21h ovdje (na stadionu neće biti prodaje). Više detalja potražite na klupskom webu.

Rijeka će sigurno istrčati bez ozlijeđenih Pjace i Gode. Glavni sudac derbija kola bit će mladi Mateo Erceg uz kontrolora suđenja Brunu Marića.

Utakmica počinje u 15 sati, a prijenos je na MAXSport 1.

Sviđa Vam se tekst? Preporučite članak poznanicima:

Preporučujemo

Zato je Rijeka prva

Borba u Turopolju pokazatelj je recepta kako će Rijeka gaziti dalje.

Tko je bez grijeha, neka prvi baci aut

Rijeka je rutinski preko Istre 1961 stigla do nove...afere!?

Može li Brighton, pardon Rijeka, ponovno uspjeti?

Dva modelom poslovanja vrlo slična kluba: saznajte što sve veže Rijeku i Brighton.

Mirko Marić, tipično riječki razuman transfer

Igrač neupitne kvalitete za HNL predstavljen kroz brojke.