26.4 C
Rijeka

HNK Rijeka je od pretplata u 2023. imala prihod od 600 tisuća eura

U članku Edija Prodana za Novi List, u kojem su prvi objavljene nove cijene pretplata Rijeke, mnogi su primijetili prenesenu izjavu Damira Miškovića u vezi prihoda od pretplata u 2023. godini.

“Nemoguće je poslovati u situaciji kad je trošak održavanja stadiona 2,2 milijuna eura, a lani je od ulaznica uprihodovano manje od 600 tisuća.”

Sporna izjava oštro se kosi s financijskim izvješćem kluba, koje navodi 1,47 milijun eura prihoda od prodanih ulaznica. Upitali smo službenu Rujevicu za pojašnjenje uočene razlike, a odgovor prenosimo u cijelosti:

Iznos iz financijskog izvještaja odnosi se na prihode koji uključuju članarine, pojedinačne ulaznice, godišnje ulaznice i SkyBoxeve. Iznos koji se spominje u izjavi odnosi se isključivo na godišnje i polugodišnje komplete ulaznica budući da su iste bile predmet razgovora” – poručili su nam iz kluba.

Nije stoga riječ o lažnoj izjavi niti o pogrešnom prenošenju već tek o nespretnom izražavanju… A u ovom je slučaju značajnu ulogu odigralo i očito nepovjerenje šire javnosti prema klupskim izjavama, što je u široj slici možda i veći problem nego milijun eura razlike koju smo primijetili.

Ovom prilikom Vas podsjećamo na aktualnu anketu na našem portalu. Ako već niste, pozivamo da nam javite svoje mišljenje i odgovor na pitanje “Hoćete li obnoviti svoju pretplatu?”. Anketu možete pronaći ovdje.

Podijeli tekst na mrežama: