RI Mercato 2023

Started by TIR, 06.04.2023, 12:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Recimo da se mora prodati ili Frigan ili Labrović. Koga izabrati?
Recimo da oboje zadrže više manje istu razinu forme. Što onda?
Ja bih zadržao Labrovića. Nekoliko razloga:
- može se manje novaca dobiti za golmana nego li za Frigana
- novcima od Frigana možemo kupiti golgetera i fino popuniti budžet
- Frigan nije klasični golgeter, on je profilom tip napadača koji odgovara momčadi koja igra presing i koji ruje za momčad (ok, to i Jakirovićeva Rijeka radi)
- njegove obrane su donijele gomilu bodova.
- više nam vrijedi čvrsta obrana u Euro kvalifikacijama (ako do njih dođemo), nego li takav napadač.
- Labrović je kapetan momčadi, važna karika za atmosferu. Frigan baš i ne.

Naravno, bilo bi zanimljivo vidjeti neke preciznije brojke poput koliko su bodova donijeli Rijeci. Ali, eto: biram Labrovića.
(i nadam se da nam Hodžu ne diraju)  ;D

12.04.2023, 22:19 #31 Last Edit: 12.04.2023, 22:19 by 🔵 D10S ⚪️
Stoji sve sto si rekao ali... recimo da smo usli u skupine KL i/ili da se borimo za prvaka a Frigan odigra jos bolju sezonu. Zasto da ga prodam sada za npr. 5-6m eura umjesto 9-10m?

S druge strane za Labrovica vise od 3m necemo dobiti kakogod. A sa onih 6m eura koje je Maler spomenuo rijesim dio budgeta a mogu si prijustit jednu pravu devetku i dobrog golmana. Frigana mogu prebacit na krilo.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️

D
Ali jebeno izgleda Nediljko zadnje vrijeme (da se razumijemo i prije je bio klasa), upravo ona razlika za ičupati bod više, jučer skoro ništa i onda skida zicer...i sada nam je svima jasno da smo zaluženo pobjedili, ali pitanje ostaje da je ušla ta za 1:1

Jedno je kad golman radi razliku da li završi 0:4 ili 0:2 (kad je pod paljbom cijelu tekmu pa obrani 50-60%), drugo je kada je to 1:0 ili 0:0 (imati jednu ili dvije vrhunske intervencije u točno potrebnom trenutku), mislim da nismo svjesni koliko kvalitetnog golmana imamo (jer smo nekako navikli da imamo više nego solidne golmane)

Odlican je. Pise se o Friganu opravdano +5m eura.

Labrovic kolikogod da je dobar bit ce super ako dobijemo 3m bez razno raznih bonusa. Jebes te bonuse koji se cesto ne ostvare.

Kada vidiš onoliku dozu oduševljenja na Labroviću onda zaželiš da zauvijek ostane naš. Nije bez veze kapetan. I igrama, i pristupom, i iskazanom ljubavlju je to zaslužio.

Quote from: Vado Magnar on 17.04.2023, 15:06Kada vidiš onoliku dozu oduševljenja na Labroviću onda zaželiš da zauvijek ostane naš. Nije bez veze kapetan. I igrama, i pristupom, i iskazanom ljubavlju je to zaslužio.

On se takodjer poput Franka vidi u Rijeci nakon karijere.

Z
Škola, škola, škola. Ulaganje u školu mora biti prioritet. Čim više love u školu nogometa. Onog Luku poslati za sinom i dovesti pravog voditelja škole.
Ne želim gledati djecu kroz novac i financije, ali čista usporedba:

Selahi koliko god dobro igrao teško će za više od 2mil eura van, s tim da sam ja bliže da je on oko 1.5mil,ali ok, ovo je optimistična procjena. Sumnjam da će netko za njega dati više od toga, za to bi trebao imati neke europske nastupe, koji kup ili prvenstvo, reprezentacija itd. On od toga nema ništa. Nedjeljko cca 3 jer je reprezentativac i u peaku forme, ali opet u današnjim cijenama na tržištu malo.
Dok se za Frigana i Hodžu pak vežu cifre koje za ove dva ne mogu, puno veće, a to je cca 4-5 za Hodžu i cca 7 mil za Frigana. Sve je to na osnovu potencijala. Opet kažem, ne promatram ih kroz novac, ali jedan Hodža, odnosno jedan izdanak naše akademije rješava kompletan naš minus i još bi nam nešto ostalo, dok igrači koji dođu izvana to ne mogu.

Z
17.04.2023, 18:00 #37 Last Edit: 17.04.2023, 18:02 by Zelko Maler
Znam da je to sad nepopularno, ali Marina i dalje bi zadržao, a taman posla da bi se radi njega i jedan euro spuštala cijena za Frigana. On meni ne leži ko igrač, a smatram da imamo jako sličnog kod nas besplatno, a to je mali Gajzler.
Obadva su strašni tehničari, brzi, fizički ne dominiraju,solidan udarac, ovaj prvi je naš i vjerojatno bi rado igrao za Rijeku, ovaj drugi je jako skup, a i nije mu nešto ovdje bajno.

Gajzler bi još dodatno proširio famoznu Rijeku na riječki pogon ( ili ajde PGŽ pogon), iako se naježim te fraze  jer se sjetim ljeta i odma su mi Tadija i Buda pred očima, ali rado bi da produži i da dobijje šansu iduće sezone. U ono malo što je igrao je pokazao da ima ono nešto.

mora se priznati da Frigan, Smola, Hodža sigurno imaju utjecaj na posjetu Rujevici. Treba držati određen broj riječkih igrača u momčadi.

Z
Za Galešića ću vjerojatno progutati govno, ali neće mi biti žao  8) . Dolazimo prema tome da će si dečko osigurati transfer nešto ranga Smola, iako za to još treba dosta raditi, ali ovo proljeće je na putu ka tome.

Quote from: Zelko Maler on 17.04.2023, 18:00Znam da je to sad nepopularno, ali Marina i dalje bi zadržao, a taman posla da bi se radi njega i jedan euro spuštala cijena za Frigana.
Vjerojatno si želio napisati "i dalje NE bih zadržao"?
Ako je tako pridružujem se nepopularnima.
Moje subjektivno mišljenje koje se steklo gledajući ga s tribine. Dečko Rijekom nije motiviran. Ne znam, znali kako takvim pristupom samo odmaže sebi gdje god igrao i kamo god ga karijera odvela. Što želim reći, pogledajte na primjeru Frigana, on svojom "napaljenošću" i motivacijom je izazvao sve ovo što se oko njega dešava i jednostavno dobra igra je morala isplivati iz te silne želje i htjenja. Kad bi se Marin samo malo trgnuo dignuo bi svoju igru par stepenica više. Protiv Hajduka recimo, do jedno 5-10 (nisam štopao, pišem prema sjećanju i osjećaju) pred svoj gol dečko je bio spreman za zamjenu i trebao je po prikazanom biti zamijenjen. Onda neki klik u glavi "paf", odjednom čovjek leti terenom i čini razliku. Vjerojatno posljedično tome daje pogodak. Znači, ima fizikaliju, ima znanje, ima vještinu samo....
Ponavljam, ovo je neki moj privid s tribine, možda ga netko od vas vidi u drukčijem svjetlu, ali kao da je tu po kazni. Ne znam možda bi on bio takav i za njega sretnijem plavom dresu, možda dečko daje što se kaže 110%, ali... koliko god koristan bio meni to izgleda da nije njegov maksimum koji pruža.
Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d.
do 3.1.2025 - ab ovo

Do kraja ima jos 7 kola. Marin bi trebao odigrat sve te utakmice na visokoj razini da bi promijenili misljenje o njemu.

Ja sam isto pizdio sto ga Jakir nije vadio i onda se dogodio gol.

Svi smo pizdili što je izvukao Ampema, a ne Marina. Ali eto, Jakir zna nešto, a mi ipak tipkamo i tapkamo znanjem.
Nerijetko igrač nakon što duže vremena ne može dati gol, pa ga konačno da - procjvjeta. Možda se to dogodi i Marinu pa počne cvati tisuću cvjetova.

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 18.04.2023, 08:58.....
Ja sam isto pizdio sto ga Jakir nije vadio i onda se dogodio gol.
Isto kao što bi se moglo razmišljati na način da je bio zamijenjen možda bi zamjena učinila isto ili možda i više.
Tim jednim golom može malo popraviti sliku, ali nije sve u povremenim bljeskovima. Po konkretnom učinku kod oba gola on je sudjelovao u akcijama (predasistencija i gol) i svi koji išta zucnemo možemo dobiti po ušima čistim brojkama, ali....Volio bih kad bi mogli završiti priče o Marinu bez, ali, možda i da je...
do 3.1.2025 - ab ovo

Za Marina valjda Sergio zna dal moze il ne moze doprijet do njega, meni se cini isto da nece idje osim ako ga ne vidi u nekoj ulozi za koju jos nenznamo/ne vidimo, a sto se zamjene tice - Ampem je jako padao u povratnoj trci, haydut nam je stiskao desnu stranu s Anellom i Melnjakom, plus im se posljedicno otvarao prostor iza ledja. Tako da bih tu rekao da je bilo kriticnije mijenjat Princea nego Marina.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

18.04.2023, 09:24 #44 Last Edit: 18.04.2023, 09:25 by D2
Quote from: Vado Magnar on 18.04.2023, 09:09Svi smo pizdili što je izvukao Ampema, a ne Marina. Ali eto, Jakir zna nešto, a mi ipak tipkamo i tapkamo znanjem.
Nerijetko igrač nakon što duže vremena ne može dati gol, pa ga konačno da - procjvjeta. Možda se to dogodi i Marinu pa počne cvati tisuću cvjetova.
**Nismo svi  ;D  8) jer je trebao obojicu, što je i napravio.  ;D  ;D
Po ne znam koji put ponavljam, pogledajte malo kako Marin i Ampem te Vukčević i Veiga većinom guše jedni druge. Znači većinom se zabiju jedan drugome u prostor i dešava se čista suprotnost onome što smo od Vukčevića i Marina vidjeli kod prvog našeg gola. Krivnja nije samo Marinova ili Ampemova, ali sada pričamo o njima.

Tisuće cvjetova je ipak u originalu stotine, a i odnosi se na pravo kontroliranog drukčijeg razmišljanja pa si time ipak dozvolio demokraciju u pogledu na stvari.  ;)  ;D  ;D  ;D

PS Marinu vjerojatno većina i ne zamjera neku neučinkovitost što se golova tiče koliko neke druge "nevidljive" stvari. No nitko sretniji od svih nas da mu ovim golom počne cvjetati milijun cvjetova i da se napokon napije te naše vode.  ;D  ;D  ;D

** BTW Ulaskom Grgića ta strana je postala vidljivo bolja.
do 3.1.2025 - ab ovo