RI Mercato 2023

Started by TIR, 06.04.2023, 12:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ja mislim da je dobar igrač, ali kao što ste rekli, da ga Rijeka ničim timski ne motivira. Neće naravno postati ni sjena igrača za kakvog je imao predispozicije, ali mi se čini da njemu to previše i ne smeta. Samouvjeren je iako Grgić ima bolju statistiku u sličnoj minutaži.

On je tu u nadi da će se probiti do Dinama, da će dobiti još jednu šansu tamo (četvrtu) i ništa više. Da ne govorim o mlitavoj završnici. Mislim sreća naša što ovaj put od Dinamovih posudbi, jedino Janković pokazuje nešto zanimljivo unatoč učestalnom pucanju sa svih pozicija. A njemu je samom u interesu ostati ovdje pod trenerom kojeg zna i kod kojeg će igrati.
#navodninavijač

B
Forsiranje marina bi imalo smisla da je nas, ovako to ostaje jedina zamjerka Jakiru dosad...znaci ako ne radi bas neku razliku da bi igrao svaku i rijetko bude mjenjan, zasto ne forsirati druga krila..npr Grgic desno Ampem lijevo...ili tog Djuarhu malo vise. Marin tesko da ostaje s nama a igra stalno...
Al dobro nitko od nas nije na treningu, sve smo bolji i bolji pa Profa zna sta radi ocito

Marin je bio odličan protiv hadjuka. Ne samo gol i predasistencija nego i "nevidljive" stvari. Npr. dobio je najviše duela na zemlji od svih i skoro najviše zračnih duela (Pukštaš je JEDINI bio bolji). Ona promašena prilika sa tribina je izgledala užas, ali na TV-u se vidjelo da je dobio malo presporu loptu od Hodže i pucao sa slabijom desnom jedino gdje je i mogao, ali golman je odlično obranio.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Protiv Hajduka je, ali protiv Osijeka je primjerice zapucao 2:0 nonšalantnim lobom sa 35 metara kad se mogao ušetati u gol pored istrčanog golmana.

I pamtim već ohoho njegovih udarčića kao ovo što spominješ nakon Hodžinog dodavanja. Često puca laganini po podu, lopta se jedva kotrlja. Inače je dešnjak, to mu je jača noga.

Ne znam, meni on nije ništa posebno igrač. Iako mu ističe ugovor sljedeće godine što znači da vjerojatno neće biti velikih problema oko potpisa, njegova plaća sigurno je veća nego mnogima u klubu, a on to ne opravdava. Jakirović očito vidi nešto u njemu - ja bi recimo radije vidio Djouahru u kontinuitetu u organiziranoj ekipi, a ne ovako mrvice po 15ak minuta.
#navodninavijač

Quote from: Projeto Shalom on 18.04.2023, 10:04Marin je bio odličan protiv hadjuka. Ne samo gol i predasistencija nego i "nevidljive" stvari. Npr. ....
Popiškim se na statistiku, a nije bio odličan već vrlo dobar.  8)
"Nevidljive stvari" evo ja sam npr. napisao i tu jednu negativnu nevidljivu koja se stalno proteže kroz utakmicu, to nećeš naći u statistikama. Kao što i broj dobivenih "zračnih" duela nije ništa do samog broja, ako taj zračni "duel" (hebate kao da pričamo o asevima dog fighta iz WWI) nije služio ničemu.
U dio tvoje nevidljive teze, moram biti objektivan i reći da defanzivno odrađuje posao kako treba.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Mislim da Marina upravo ta defanziva i drži u sastavu ponajviše, isto se dobro kuži s Friganom, potonji kad se izvuče oko centra više desno makinalno opali dijagonalu a ovaj već trči (nije isključeno da je to s treninga, to je bio Kekov bread and butter, zagustit jednu stranu, dijagonala, a u drugu ko šilo ubada suprotni bek ili krilo).

Marinov najveći problem je što nije naš, a ne pokazuje baš ekstra kvalitetu da bi nas zadovoljio.

Mislim da su svi očekivali njegovu zamjenu prije gola. Vidljivu i nevidljivu statistiku na stranu pogledajmo samo ono bazično.
I on i Frigan su protiv Hajduka dali gol i falili 'mrtvaca'. Uz napomenu da je onaj Friganov bio veći, a da je Hodžina lopta ipak bila mrvicu preslaba.
Frigan je po svima odigrao maestralno (stvarno je), a Marin je u najmanju ruku odigrao, onako, 'meh', nit smrdi nit miriše.
Da su ugovorne stavke obrnute mislim da bi naša percepcija bila bar malo drugačija.

Da zaključim - ima Marin potencijal za više, ali do sada ga nije ostvario. Da je, budimo iskreni, ne bi igrao za nas. Da li će ga ikada ostvariti - moguće bespredmetno za razgovarati jer mi od toga nećemo (vjerovatno) imati prevelike koristi. Trenutno ga koristimo pragmatično - u svrhu postizanja bolje pozicije na tablici - zbog toga je doveden i to se ostvaruje.

I da se ovdje dotaknem i Grgića. U prijateljskoj portiv Celja je stvarno razvalio (uz Naisa). Na račun te utakmice započeo je onu protiv Osiijeka gdje je bio loš i zamjenjen u 70-toj. Protiv Šibenika je dobio 10 minuta i osim što se vidjelo htjenje i želja nije o uspio materijalizirati. Protiv Hajduka je dobio više vremena i iskreno me oduševio. Prvo pristupom i vidnom željom. Drugo, onim valjanjem protivnika (stvarno šteta da nije ušlo)
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Apsolutno protiv Osijeka nije bio dobar, ali protiv hadjuka je bio NAJBOLJI pa ne kužim čemu ga se razvlači nakon nedjelje, ali dobro ima punchable facu priznajem pa razumijem subjekivnost.

Tako opasan krilni napadač - polušpica, drugi napadač, ljevak, tehničar, dribler koji igra tako dobro obranu vrijedi suhoga zlata.

Npr. ja sam mišljenja nakon što sam ga vidio kako igra, da Nais ima IQ 10. Možda me zavarala njegova želja i glad za golom i da se dokaže sa tako malo minuta koliko dobiva, ali još pamtim kad  se sam od sebe zabio u reklame na istoku iza gola :) A staviti Naisa i Vukčevića na istu stranu mi je nekako paunovski...
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Nismo dovoljno gledali Naisa u Jakirovoj Rijeci da bi mogli nešto više reći, ali meni se on čini kao divlji igrač. Po svuda je, puno toga želi, a na kraju je ulov mršav. Obranu ne znam igra li, ali sve u svemu do sada nije baš nešto pokazao. Da nije plaćen 750k ne bi o njemu pričali, kao što ne pričamo o npr. Staniću koji je sličan igrač po pitanju potentnosti: izgleda da bi mogao, ali baš i ne pokazuje. A oba su pružila zanimljivu partiju protiv zlovenaca.

A za Marina sve rečeno: mlak udarac, previše prilika potrošio, punchable face, ne izgleda zainteresiran, ali statistički relevantan, odrađuje puno u obrani i sudjeluje u izgradnji napada (često ključnim dodavanjima). Nekako mi se čini da ako da još gol - dva u idućim utakmicama, počne se smiješkati i kaže dvije tri lijepe riječi o Rijeci i zavoljet ćemo ga.  ;D 

Zao mi je sta se jako malo daje prilike i prica o Liberu, a mislim da bi mogao bit jako dobar igrac koji bi radio razliku...

S
Marin i Jankovic imaju previsoke place da bi ih zadrzali, nazalost biti ce gadno ljeto sa prodajama. Kasica je prazna I Misko ce prodati sve sta moze. I po meni Marin I Jankovic nisu pokazali da su bas extra pojacanja, Dinamo ima takvih 20 mulaca okolo tako da niti nevidim da ce oni sta napraviti u dinamu posebno. Briga njih za Rijeku jedino zele napumpati svoju statistiku ako mogu, Jankovic stalno puca u blok dok su mu igraci okolo u boljim pozicijama. Sada cemo vidjeti Raic Sudara na dijelu jer nama ce na ljeto trebati 10 igraca minimum

18.04.2023, 12:48 #56 Last Edit: 18.04.2023, 14:10 by Snjesko
Mislim da oba nasa krila premalo daju, u onim najosnovnijim statistikama prije svega. Ampem nije bio dobar, Marin meni nije bio dobar. Stoji da oboje odrađuju fazu obrane,  narocito Marin, ali njegovi driblinzi i kretnje su totalno predvidivi (decko je desnjak i uvijek ima dribling u desnu stranu) i ocekivao sam vise od njega. Recimo ni Jankovic nema neku statistiku, ali kod njega vidim neke stvari zbog kojih bi ga sutra otplatio Dinamu i dao ugovor. Kod Marina nije taj slucaj. Ja mislim da bismo dobili slicno od Djuahare da mu se da kontinuitet utakmica.
Ali s druge strane, Jakirovic je tu i treba vjerovat njemu i njegovoj procjeni.
Ja nikako ne vjerujem da ijedan od njih ima buducnost na Maksimiru.
Marin je imao 3 prilike u Dinamu, on tamo nece dobit i  cetvrtu. Slicno vrijedi za Jankovica. Dinamo tu ima Ivanuseca, ima Baturinu, a realno i Kacavenda i Stojkovic su mlađi 2 godine od Jankovica i logicniji su izbor. Tu Jankovic nece imat nikakvog prostora.

Sad treba vidjet kakva to injekcija ulazi u klub i koliko su ozbiljni. Labrovic - Dilaver - Hodza - Jankovic - Frigan plus Galesic plus Veiga je neka odlicna okosnica ekipe i ako ce bit para pa nsdogradit to malo, to bi moglo bit jako interesantno

Quote from: Stormfall 87 on 18.04.2023, 12:45Kasica je prazna I Misko ce prodati sve sta moze.
Kolega Rocky kaže da dolazi financijska injekcija. Ne sjećam se da se taj ikada zaletio s "insiderskom" ako nije bila provjerena.

To doduše ne znači da Miško neće prodati sve što bude mogao.  ;D
#degenerik

Marin  mi nije sjeo, ali npr. u ZG-u je izašao, ušao Djuahra i zabije njegov igrač, Rista. Za Osijek i Slaven nisam siguran, ali isto mislim da je izašao pa smo popili gol. U globalu, Marin mi nije nešto ali zamjene su još gore  ;D

18.04.2023, 14:00 #59 Last Edit: 18.04.2023, 14:01 by 🔵 D10S ⚪️
Quote from: Stormfall 87 on 18.04.2023, 12:45Marin i Jankovic imaju previsoke place da bi ih zadrzali, nazalost biti ce gadno ljeto sa prodajama. Kasica je prazna I Misko ce prodati sve sta moze. I po meni Marin I Jankovic nisu pokazali da su bas extra pojacanja, Dinamo ima takvih 20 mulaca okolo tako da niti nevidim da ce oni sta napraviti u dinamu posebno. Briga njih za Rijeku jedino zele napumpati svoju statistiku ako mogu, Jankovic stalno puca u blok dok su mu igraci okolo u boljim pozicijama. Sada cemo vidjeti Raic Sudara na dijelu jer nama ce na ljeto trebati 10 igraca minimum

Mercato 2016/2017 nas uci da nije bitno koliko ce nas igraca napustiti nego hoce li struka pogoditi s pojacanjima.  8) . Nema sumnje da ce Jakir slozit odlicnu momcad.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡