RI Mercato 2023

Started by TIR, 06.04.2023, 12:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: moreplovac on 16.05.2023, 13:15
Quote from: Snjesko on 16.05.2023, 12:12Ako se Friganu jos ne ide u inozemstvo, onda nek odigra jos jednu sezonu za Rijeku, vrlo jednostavno
I ja isto mislim

nekako mi se čini da se ne pita samo njega u cijeloj ovoj situaciji...
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Quote from: Uzaludni on 16.05.2023, 13:40
Quote from: moreplovac on 16.05.2023, 13:15
Quote from: Snjesko on 16.05.2023, 12:12Ako se Friganu jos ne ide u inozemstvo, onda nek odigra jos jednu sezonu za Rijeku, vrlo jednostavno
I ja isto mislim

nekako mi se čini da se ne pita samo njega u cijeloj ovoj situaciji...

Stvar karaktera kako sam u jednom prijasnjem postu napisao.

On da odluci ostati u Rijeci ne mogu mu nista ni Misko ni onaj debil od agenta. Mali je projekt kluba, 2. strijelac lige, s obzirom na kvalitetu moze u repku iz Rijeke, nije potrebno da bude u dinamu kako bi bio Dalicu na radaru. Mali je zlatna koka. Hoce li ga mozda trener potjerat na tribine jer je odbio otici u dinamo  :) ?

Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Naime, sasvim je jasno da je brojka od oko šest milijuna eura za Frigana u hrvatskim okvirima malo "napuhana" i da Dinamo ne želi ulaziti u toliki rizik, a za Europu mu ipak treba puno provjereniji napadač. Damir Mišković, prvi čovjek Rijeke, očito će u ovom slučaju morati bitno smanjiti donju granicu iznosa za Frigana. Jedino ako ako u pitanju nije druga destinacija.

Ono kad RI mediji tako nesto napisu a ocekujemo da nas drugi cijene. Bljuv.

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 16.05.2023, 14:02Naime, sasvim je jasno da je brojka od oko šest milijuna eura za Frigana u hrvatskim okvirima malo "napuhana" i da Dinamo ne želi ulaziti u toliki rizik, a za Europu mu ipak treba puno provjereniji napadač. Damir Mišković, prvi čovjek Rijeke, očito će u ovom slučaju morati bitno smanjiti donju granicu iznosa za Frigana. Jedino ako ako u pitanju nije druga destinacija.

Ono kad RI mediji tako nesto napisu a ocekujemo da nas drugi cijene. Bljuv.

Sramota, da. Ma nek se na...še svi, i NL i diname i zrinjski i međugorski daltoni... a Damiriću je ovo prilika da se pokaže kakav je - ili nije 🤷
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Pa vidi se da je i to placeni clanak. Da Cuze, pa daj barem nesto pametno smisli, a ne Cuze, jebote, Dinamo ima igrace koji nicem ne sluze i puno kostaju i zeli ih se rijesit i sad je Rijeka zainteresirana. Da Cuze

Frigan ima ugovor do 15.06.2025. Ako on otiđe u ovom prelaznom roku u Dinamu, krivac ce biti jedino i iskljucivo Damir Miskovic.
Sta zeli Frigan i njegov manager me uopce ne zanima. Imao je ponudi iz SADa, Rijeka je pristal, on je odbio. Ponudu Dinama ja uopce ne bi razmatrao.
Ako Frigan ne zeli u inozemstvo, onda mora ostat jos godinu dana u Rijeci. I tocka.

O
16.05.2023, 15:48 #157 Last Edit: 16.05.2023, 15:50 by Orpat
Ovdje ispod je gruba računica tko odlazi koga prodati i prihodi da se zatvori BAĐET.

1. Prodaja Labrović -  2   mil
                  Vukčević- 0,5 mil
                   Selahi-    1,5 mil
                   Ampem-  1,0 mil
2. Sponzori                 1,5 mil
3. Tv prava                  0,5 fiksno + 1m mil
----------------------------------------------------------
Ukupno 8 mil eura + 5 mil eura prodaja Frigana u inozemstvo ne u Dinamo
Ukupno daje 13 milijuna eura plus recimo neka je 2 mil eura trenutno na računu, to je dakle 15 mil. eura.

Dakle zaključak da se bađet zatvara , ako je BAĐET 15 mil eura ispravite me ako je više ili manje, isključivo prodajom Frigana u inozemstvo u protivnom ostajemo kratki za 2 mil eura u slučaju odlaska u Dinamo.
Po ovoj kalkulaciji iznad on slobodno može ostat u Rijeci čak još jednu sezonu s time ako izborimo skupine KL, ali da mu se u tom slučaju produži i pojača ugovor kako bi se slijedeće sezone prodao što skuplje u inozemstvo. Jasno u tom slučaju Marin i Jurić više ne bi bili u Rijeci plus ova 4 što bi se prodali, a Janković ima posudbeni ugovor do zime.

Ako sam nešto ili sve krivo napisao slobodno me ispravite.

O
Želim reći ako se prodaju ova 4 iznad što sam nabrojio, onda se nikako ne treba žuriti s prodajom Frigana na ljeto prije kvalifikacija KL, jedino u slučaju da ispadnemo već u kvalifikacijama. E sad ne znamo kakve su ponude i da li ima za ove ostale igrače.

Quote from: Orpat on 16.05.2023, 15:59Želim reći ako se prodaju ova 4 iznad što sam nabrojio, onda se nikako ne treba žuriti s prodajom Frigana na ljeto prije kvalifikacija KL, jedino u slučaju da ispadnemo već u kvalifikacijama. E sad ne znamo kakve su ponude i da li ima za ove ostale igrače.

Ma ste se mi uopće tresemo. Svako toliko mogu se čuti insajderske da novi sponzor/investitor samo sto nije ušao u klub  :neretljak: . Samo rose e fiori za naš klub barem 10 godina  8) .

U prijevodu to znači da Frigan ostaje, rješavamo se hrpu škartova a od dinama kupujemo samo najbolju kvalitetu. I mlado i staro. Za osvajanje naslova treba dobar mix.

S druge strane, Dinamu šaljemo samo naše mlade koji neće imati mjesta u prvoj postavi pa neka ih razvijaju za nas ako mogu. Ako ne budu dovoljno dobri za nas uvijek ih možemo dinamu ponudit u zamjenu za nekog njihovog wunderkinda, ako se uopće pojavi, jer nakon što im pokupujemo sve što valja idući plan je preuzeti njihov bazen s mladim talentima.

Naravno, bit ćemo toliko moćni da našim igračima dinamo neće nikada više biti u primislima nego  će isključivo tražiti da ih se plasira na europsko tržište. I to ne neki ausburzi, frakfurti... samo europski crème de la crème  ;D .

A
Joj vise sa tim ulaze ovi ulaze oni u klub, davat će milijune i milijune i tako već godinama

A
Jedva čekam dan kada će Rijeka imati igrača "bradarić like" i još poneki, koji će otvoreno, jasno i glasno reći kako je u HNL-u Rijeka jedini klub za kojeg želi igrati i koji od tog stava neće odstupiti...što se mene tiče, odlaskom bilo gdje u HNL-u, meni su prilično su jednako dokazani Gavranovići, Drmići, Štefulji, Fućci, Nevistići i slični kao i eventualno budući Frigani i Hodže...oni koji su mi drugačiji, to su oni "kontrakurente", Franko i Krama recimo...na FF forumu sam jako često puta dobio negativne komentare kada bi Kramu sa bilo kime usporedio u istoj rečenici, što vjerodostojno pokazuje koliko Kramu cijenimo, a nije bez veze...pitam se, mogu li mirne duše zaključiti da će eventualnim odlaskom u dinameta naš idol i pravi Fiuman Frigan zapravo postati neki od novih Fućaka, Štefulja, Nevistića??? Nebitno, ono što je bitno jest to da ću ja pamtiti Kramu kao purgera kojeg smo mi afirmirali i koji je to Rijeci vratio i dan danas vraća, a naš domaći dečko to nije bio sposoban učiniti i odabrao je "kontrakontrakurente"...sve što ću reći, Frigan vrijeme je, ili reci sada ili šuti zauvijek

Nisu problem ni Fućci, ni Gavranovići, ni Nevistići.
Fućak nije problem jer nikada nije igrao za nas i naš klub mu nije ponudio što je Osijek ponudio.
Gavranović nije problem jer nije naš. Da je "upitnog morala" - je, jer je na izrazito gnjusan način otišao iz Rijeke.
Nevistić je igrač kojeg smo dopeljali i za dobre novce prodali Dinamu.

Problem su Milinovići, Čavali, Sharbiniji, Gračani i možebitno Hodže i Frigani. Jer ti igrači su produkti naše škole, navijaju za Rijeku, u Rijeci su stekli afirmaciju, u Rijeci postali nosioci igre i iz Rijeke otišli (ili možebitno će otići) u HNL rivale.
To ne želimo.

Da se razumijem ne želimo ni da Gavranović iz Rijeke ode u Dinamo, ali za njega bar znaš da je oduvijek navijač Dinama i da mu srce tu ne kuca. Ali ovi gore nabrojani (bar neki) su se otvoreno deklarirali kao "naši" i kod nas su sve postigli. Tužno je ako "moraju" u HNL rivale.

Quote from: Vado Magnar on 16.05.2023, 23:17Problem su Milinovići, Čavali, Sharbiniji, Gračani i ....... i. Jer ti igrači su produkti naše škole, navijaju za Rijeku, u Rijeci su stekli afirmaciju, u Rijeci postali nosioci igre i iz Rijeke otišli (ili možebitno će otići) u HNL rivale.
To ne želimo.
......Ali ovi gore nabrojani (bar neki) su se otvoreno deklarirali kao "naši" i kod nas su sve postigli. Tužno je ako "moraju" u HNL rivale.
Nakon ipak nekog vremenskog odmaka i svih detalja koji su iscurili oko njihovog prelaska ne bi ih stavljao u isti koš. Nije sve baš crno bijelo. Ima uvijek pedesetak nijansi sive, a čisto bijelo teško da ćemo ikad imati.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 16.05.2023, 18:26Ma ste se mi uopće tresemo. Svako toliko mogu se čuti insajderske da novi sponzor/investitor samo sto nije ušao u klub  :neretljak: . Samo rose e fiori za naš klub barem 10 godina  8) .
Evo jučer čitam smo što nismo u mogućnosti kupiti 5% dionica, bit će para u kasi uzajamne pomoći (nisam htio pisati kraticu jer nitko ne bi skužio što je KUP). 8)  ;D  ;D  ;D  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo