10.4 C
Rijeka

(VIDEO) Namješteno!? Bel svira kraj minutu ranije, VAR soba: “Dario, nikakav rizik!”

Nije samo psovanje vrijedno pažnje iz proteklog derbija.

Već je dokazano pogrešno primijenio VAR kod prekršaja nad Ivanovićem. Dario Bel na odvojenom videu koji nam je poslan potvrđuje da vidi “guranje, ali ne mogu mu (Ivanoviću, op.a.) dati žuti karton za simuliranje jer ga plavi (Bernauer, op.a.) dira po leđima. Ali to nije prekršaj. Kontakt u leđa bio je lagan.”

Podsjećamo, Ivanović je tad bio u punom sprintu u brzini od 35 kilometara na sat, kada je svaki kontakt dovoljan za gubitak ravnoteže. Bel je opravdano poništio dosuđeni prekršaj Nevistića, ali potpuno pogrešno poništio i sam prekršaj.

Ujutro smo otkrili vulgarnost kod postignutog pogotka Rijeke, a sada vidimo i novi problem kod dosuđenog jedanaesterca: prekršaj Gode je dosuđen prije 93:03.

Iako je Bel inicijalno dosudio četiri minute sudačke nadoknade, nakon VAR provjere, prošlo je još samo devet sekundi igre od zvižduka za izvođenje do lopte u mreži. Ali nakon gotovo jednominutnog slavlja Dinama, sudac Bel svira kraj samo tri sekunde nakon što je lopta krenula s centra!? Iako je bilo tek deset sekundi aktivne igre?

Cijeli video kojeg smo dobili u redakciju možete pogledati OVDJE.

VAR sudac Igor Pajač mu dodatno govori da je “sve isteklo, sviraj kraj”, na što Bel potvrđuje da “što se mene tiče, gotovo je”. Dok se igrači Dinama vuku prema centru nakon slavlja, Bel požuruje kapetana domaćina Arijana Ademija riječima “ajde ljubavi, prijeđi preko”, dok strijelca Brodića časti s “vidi ovog Brodića debelog”!? Potonja je uvreda Brodiću pritom jedino sporno što neki istaknutiji domaći mediji vide iz ove utakmice.

Gdje je Rijeci oduzetih 45 sekundi igre?

AVAR sudac upućuje na potpuno pogrešno izvođenje s centra, što prolazi bez komentara. Čuje se još i glas prema Belu i riječi: “Dario, nikakav rizik. Nikakav rizik!”, na što Bel odgovara “ma ništa, gotovo je. Isteklo je prije 15 minuta…” Ali nije, Dario. Lopta je nakon 93:03 u igri bila pet sekundi kod udarca s bijele točke, i tek dvije sekunde nakon što je krenula s centra.

Nakon upita HNK Rijeka prema HNS-u, Dario Bel se službeno očitovao kako je psovanje posljedica pogrešno dosuđenog prekršaja. Prema njegovim riječima, ovaj prekršaj trebao je biti dosuđen za – Dinamo!?

Je li ova snimka, uz veselje prekršaju Gode pred jedanaesterac, vrlo opušten ton nakon pogotka Dinama u usporedbi s vulgarnosti pogotku Rijeke, te nekoliko čisto nedosuđenih prekršaja u posljednjih 15 minuta o kojima smo pisali, dovoljno snažan dokaz da je potencijalno cijela utakmica namještena!?

Podijeli tekst na mrežama: