26.4 C
Rijeka

Banda asistent u pobjedi Zambije

U petnaestom nastupu stigao i prvi asist.

Rijekin reprezentativac i jedno od najboljih ovosezonskih pojačanja ugostio je sa svojom Zambijom Lesoto u trećem kolu grupe H kvalifikacija za Afrički kup nacija. Nakon poluvremena u porazu od Obale Bjelokosti, 60 minuta u pobjedi nad Komorima, Emmanuel Banda odigrao je čitavu utakmicu protiv Lesota.

Zambija je ostvarila pobjedu 3:1, a Banda je upisao prvi reprezentativni asist u svom 15. nastupu za domovinu. U 37. minuti je okrenuo stranu i pronašao Čolakovog suigrača iz Rangersa, Fashiona Sakalu, koji udarcem sa dvadesetak metara iskosa pogađa prvi kut za izjednačenje.

Do kraja utakmice Emmanuelov prezimenjak Lameck Banda zabio je još dva gola i time osigurao Zambiji prvo mjesto nakon polovice odigranih utakmica.

Privremeno, jer tri dana kasnije u južnoafričkom Johannesburgu, gdje enklava Lesoto najčešće igra svoje domaće susrete, odigran je “uzvrat” u vidu utakmice četvrtog kola. Iako je Zambija upisala nove bodove pobjedom 0:2, isto je učinila i Obala Bjelokosti u svoje dvije utakmice, te su preuzeli vodeću poziciju.

Posljednja dva kola igraju se u lipnju, kada će ugostiti Obalu Bjelokosti, odnosno u rujnu, kada Zambija gostuje na Komorima. Prolazak nije osiguran matematički, ali Komori bi morali ostvariti čudo, nadati se poklapanju rezultata, da bi preuzeli drugu poziciju.

Podijeli tekst na mrežama: