14.9 C
Rijeka

Prihvaćena odluka o izradi UPU Kantrida

Kao što smo najavljivali, danas se na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke raspravljalo i glasovalo o prvom koraku ka novoj Kantridi. Čekalo se gotovo 11 sati da na red dođe i 28. točka, koja se tiče našeg kluba.

S 23 glasa za, 2 glasa protiv i 7 odsutnih, prihvaćena je odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Sportskog područja Kantrida. Tema rasprave nisu bili detalji projekta već da se prema zakonu krene u potrebne promjene i dopune. Donesenom odlukom teče prvi dan do objave u Narodnim Novinama, nakon čega kreće odbrojavanje 60 dana za izradu nacrta prijedloga plana.

Pri izradi nacrta plana uređenja bit će potrebno usuglasiti interese grada i investitora pa se u ovom periodu otvara opcija dorada na jučer predstavljenom projektu nove Kantride.

U istom periodu održat će se i tridesetodnevna javna rasprava, a sve će se zaključiti konačnim prijedlogom plana, maksimalno trideset dana nakon rasprave. Prevedeno, temelji su postavljeni, a za izmjene UPU-a morat ćemo pričekati do sredine ožujka.

Protiv donošenja odluke su bili vijećnici Možemo!, Iva Davorija i Nebojša Zelič, ali su ostali u sjeni većine. Zelič je pritom svoj komentar o nepotrebnim neboderima, stadionu i općenito projektu predstavio na krivoj točki (27.), koja se tiče izmjena i dopuna GUP-a Grada Rijeke.

Detalje što je obuhvaćeno odlukom pronađite ovdje.

Sviđa Vam se tekst? Preporučite članak poznanicima:

Preporučujemo

Zato je Rijeka prva

Borba u Turopolju pokazatelj je recepta kako će Rijeka gaziti dalje.

Tko je bez grijeha, neka prvi baci aut

Rijeka je rutinski preko Istre 1961 stigla do nove...afere!?

Može li Brighton, pardon Rijeka, ponovno uspjeti?

Dva modelom poslovanja vrlo slična kluba: saznajte što sve veže Rijeku i Brighton.

Mirko Marić, tipično riječki razuman transfer

Igrač neupitne kvalitete za HNL predstavljen kroz brojke.